Skip to main content

30 Dagen Blog Challenge dag 16Mijn mooiste vakantie

Dat ik nu 'Schotland' ga zeggen zal niet als een verrassing komen maar welke van de keren dat ik er was? Dat doet er misschien minder toe hoewel de allereerste keer misschien ook wel heel speciaal was omdat ik toen ontdekte hoe speciaal dat land eigenlijk voor mij was!
Het was 1992 en (ex)man en ik hadden de bungalowtent van ons thuis mee, zo'n lekkere ouderwetse waar je niet aan de zijkanten mag komen als het regent (lekker voor in Schotland dus).
We hadden een camping aan de rivier de Ness tussen het loch Ness en Inverness in. De camping bestaat nu niet meer helaas, maar het was voor mij dé plek om te voelen hoe thuis ik me voelde in die omgeving. We hebben toen wat afgereden en nog steeds blijft het Eilean Donan castle het mooiste kasteel voor mij.Jaren later in 2005 zijn we er met de jongens nog naar terug geweest, en hebben we een rondreis door heel Schotland gemaakt en ook helemaal in het Noorden geweest. Ook daar is het prachtig. Maar de Highlands en de Westkust, daar  voel ik me thuis, daar hoor ik voor mijn gevoel.

© KH

Comments

Ik ken het helaas nog steeds niet.... maar dit land staat al wel eeuwen als 1 van de heel weinig landen op mijn wensenlijstje ....

Popular posts from this blog

Omgaan met je ex en grenzen stellen.

Vijf jaar geleden is het nu. Dat mijn toenmalige man hier uit dit huis trok. Als vrienden uit elkaar gingen we. Of zouden we gaan, want hoe gaat dat in de praktijk? Natuurlijk wilden we het beste voor de kinderen. Bij elkaar blijven was geen optie, dus dan 'the best next thing, vrienden blijven, op vriendschappelijke voet met elkaar blijven omgaan. In eerste instantie kreeg hij een huis op 10 minuten afstand en hadden we co-ouderschap wat inhield dat de jongens de ene week daar en de andere week hier waren. Wat uiteindelijk niet bleek te werken.

Uiteindelijk is hij 70 kilometer verderop gaan wonen. In het begin had ik, ondanks mijn nieuwe relatie, het er erg moeilijk mee. Het is niet niks, zo'n scheiding. Je bent tenslotte 21 jaar samen geweest waarvan 18 jaar getrouwd. Je rouwt over iemand die niet overleden is. Daarmee kun je het wel vergelijken. Loslaten was moeilijk. Ik mailde teveel, smste teveel en te vaak. Achteraf is dat logisch. Ik moest ineens alles wat hij ooit reg…

Quotes and Pics 7

© KH

Lief Dagboek,

“The truth is the kindest thing we can give folks in the end.”
― Harriet Beecher Stowe
Toen ik een jaar of negen was, kreeg ik een dagboek voor mijn verjaardag. Ik weet niet meer uit mijn hoofd van wie, maar dat staat vast wel in 1 van mijn foto-albums. Mijn vader was erg nauwkeurig met opschrijven in die tijd wie er waren, wat ik kreeg. Ik schreef er meteen in. De eerste dagboeken waren meer week-of maandboeken. Ik was dan ook nog maar negen. Wat had ik nou voor belangrijks te vertellen? Later toen ik wat ouder werd, kwamen de eerste verliefdheden. Ik kreeg 'verkering' en niet eens met de jongen waar ik al jaren zo gek op was maar met de 'next best thing'. Hij vroeg mij dus och waarom ook niet. Lang duurde dat dan ook niet. Nu ik erover nadenk: Ik was het alweer bijna vergeten.


En is dat niet de reden waarom dagboeken zo leuk zijn? De herinneringen die je nu nog terug kunt lezen? En denkt: Maar dat was ik alweer helemaal vergeten? Voor anderen minder interessant waar…