Wednesday, 11 April 2012

The Meaning of LifeDe helft van mijn vakantie weekje zit erop. En ik zit op schema. Ik doe wat ik wil doen. Namelijk helemaal niks! Ik lees wat, ik blog wat, en ja vanmorgen ben ik zowaar gaan wandelen. En niet zomaar gaan wandelen. Echt flink doorstappen. Het luie zweet eruit.

Laatst las ik ergens dat je niet hoeft te hardlopen, in mijn geval niet zo'n best idee, maar je moet zodanig bewegen 'that you break a sweat'. (het was nu eenmaal een Engelstalige site) Dus je moet het zweet op zijn minst op je voorhoofd voelen. Dat voel ik niet als ik 2x per week met mijn buurvrouw wandel. Dan is het meer keuvelen.Ik wil graag meer bewegen, rust roest tenslotte. En dát merk ik! Mijn heupen zijn zo stroef dat het letterlijk lijkt of alles vastgeroest zit. Met het regenweer van afgelopen week doen mijn gewrichten ook gezellig even mee en hup, alles gaat zeer doen en vast zitten. Dus ja, bewegen moet ik, zeker omdat ik flink overgewicht heb. (en nu ben ik nog mild voor mezelf) Vanmorgen heb ik dus mijn 'oortjes' ingedaan, en heb er flink de pas ingezet. Nu staan er op de mp3 van mijn smartphone niet echt veel 'loop'nummers. Meer mooie luisterliedjes en af en toe een uptempo nummer. Maar ineens kwam er 1 voorbij waardoor ik wel op de maat moest lopen. Ooit erop gezet en nooit echt meer zin gehad hem te verwijderen. Nu dus blijkt het een geschikt 'stevig doorstap-nummer'. Het werd een heuse Powerwalk!

Loop hier maar eens 'normaal' op: Nee, echt op de maat dus.Het gevolg was dus wel toen ik thuiskwam dat ik kapot was. Nou ja, lui zweet was er inderdaad uit! Maar lekker dat het voelde! Eindelijk had ik eens het gevoel dat ik wat gedaan had zeg! Eigenlijk wil ik dit proberen elke dag vol te gaan houden. Zo snel weet ik niet, maar stevig doorstappen moet toch lukken!Eigenlijk is het gek dat je in een vakantie bedenkt dat je leven jouw leeft in plaats van andersom. Dus heb ik besloten dat ik ook ná mijn vakantie mijn leven ga leven. Dingen ga en blijf doen die ik zelf wil, met personen die ik zelf wil. En me niet ga laten beïnvloeden door negatieve invloeden of mensen van buitenaf. Of dat nu familie, vrienden, kennissen of cliënten zijn. Mijn leven is van mij en ik wil dat leven zoals ik me er goed bij voel! Niets meer doen wat niet goed voelt is daar 1 van de dingen van die ik meteen wil veranderen.

 

En vanmiddag ga ik even lekker zitten, eerst even (voor de tigste keer) een dvd uit de dvd-box van Stargate Atlantis kijken en daarna verder in mijn boek! Heerlijk, mag ik meer vakantie?© KH

3 comments:

Daan (Dan) said...

lekker he?
geniet nog even verder, met of zonder zweet druppels...

klaproos said...

nou meid,
als je dat nu ondekt hebt is dat een mooi begin om de rest van je leven zo door te gaan, en afvallen, awel hé, ik at verkeerd en viel niet af, een bezoekje aan een dietiste heeft wonderen gedaan.

ga zo door hé

xxx

klaproos said...

http://www.youtube.com/watch?v=G-vBtQnGGqc&feature=relmfu

lekker nummer voor jou dacht ik toen ik het hoorde:-)