Tuesday, 10 April 2012

10 simpele Mindfulness oefeningenDe laatste tijd probeer ik me steeds meer met Mindfulness bezig te houden. Om me meer te 'begeven' in het hier en nu en ook me bewuster te zijn van het hier en nu. Dus ook met je handelen en bewegen en de dingen die je doet. Het geeft meer rust in je alledaagse leven. Meer bewust te zijn van mijn omgeving, bewuster te lopen, te bewegen, te ademen. Te kijken naar al het moois om me heen.

Daarom helpen de dingen die ik al surfend op  het www tegenkom mij ook weer nog bewuster te worden:1. Let op je voeten terwijl je boodschappen loopt te doen of gewoon tijdens het lopen.
2. Let op je stoel terwijl je typt.
3. Wanneer je door een deur loopt, denk 'ik ben ik'.
4. Bij het ​​aantrekken van je schoenen, probeer de schoen die je normaal als eerste aantrekt nu als tweede aan te trekken.
5. Drink je thee zonder suiker als je gewend bent aan suiker in je thee. Als je gewend bent aan geen suiker, doe dan een keer wel suiker in je thee.Werkt ook met koffie. Het punt is, net als de vorige, zich bewust worden van patronen en hoe moeilijk het is om die te door breken. Het punt is niet
het patroon te veranderen. Een nieuw patroon is net zo goed een patroon als de oude. Je maakt gewoon een beetje meer flexibiliteit.
6. Wanneer je moet wachten op iets (rij in de supermarkt, pc opstarten etc.) adem bewust.
7. Schoonmaken van het huis: ben je bewust van elke stap van het schoonmaken.
8. Houd een dagboek bij van je gedachten en gevoelens. Het doel is niet om literatuur te maken, maar om te observeren. Dus vind 
herhaling  niet erg .
9. Let op ... haal diep adem; merk vijf dingen op die je kunt zien; merk vijf dingen op die je kunt horen; merk vijf dingen op die je kunt voelen (schoenen, broek, haar tegen het voorhoofd, etc.)
10. Wanneer je je ergert aan het wachten op een stoplicht, of iets anders, gewoon lachen 
(Thich Nhat Hanh, ZenBoeddhisme)


En omdat ik niet in toeval geloof, keek ik nog even wie het geschreven had (in het Engels). Het bleek iemand te zijn met dezelfde voornaam en initialen als ikzelf! Creepy! Toeval? Nee, toeval bestaat niet! Het heeft zo moeten zijn dat ik dat tegenkwam, op het moment dat ik er informatie over zocht! Dank Universum! 


Namasté. 

© KH

3 comments:

klaproos said...

namaste Kati,
niets is toeval hé:-)

xxx

Kati said...

Helemaal niets Klaproos! :)

Christiaan Hupkes said...

Zegt het voort, zegt het voort. Met nog meer mindfullness oefeningen zal ik mijn innerlijke rust nog meer verbeteren.