Tuesday, 10 January 2012

Verander je man

Als echtgenoten niet samenleefden zouden er meer goede huwelijken zijn. 
~ Friederich Nietzsche

 

Zolang als de mensheid bestaat wil de vrouw de man veranderen. Ja ik denk dat Eva ook vast wel haar Adam had willen veranderen als ze dat gekund had. 'Schat, pluk jij die appel nu even voor me?' Maar Adam, levend in de oertijd vond nu eenmaal dat appels plukken een vrouwentaak was en Eva had het nakijken met alle gevolgen van dien. Honderden eeuwen later, hebben wij vrouwen het nog steeds gedaan, terwijl toch echt Adam te lui was om die appel te plukken. Of zijn beeld over de taak van de vrouw niet wilde veranderen. Had hij zijn vrouw geholpen destijds, en die slang een kopje kleiner gemaakt,dan stonden wij nu in een beter daglicht.Welke vrouw kan niet zeggen dat zij haar man niet eens heeft geprobeerd te veranderen? Vingers wil ik zien!
Ik denk iedereen wel. En hoe velen is het ook daadwerkelijk gelukt?
Mijn huidige partner is een zogenaamde metro-man. Dus een man die het niet erg vindt om het strijken op zich te nemen bijvoorbeeld.
De meeste mannen vinden het nu eenmaal makkelijker als jij verandert. Dan hoeven zij het niet te doen. Mijn vriend/man is ook nog eens moeilijk te veranderen omdat hij Pdd-nos heeft. Verandering en autisme dat is iets wat niet samengaat.
Maar zo nu en dan boek ik kleine succesjes.
Hoe verander je nu je man? 
Eigenlijk niet zou je zeggen. Hoe maak je van je man nu je eigen superman?
Kleine stapjes. Probeer 1 ding tegelijk te veranderen.

Stel dat je wil dat hij zich niet meer in de wasbak scheert. Ik heb daar ook zo'n hekel aan. Ligt heel die wasbak vol kleine donkere haartjes en maar beweren dat die niet van hem zijn. Nee van wie dan? De pubers hier in huis? Die hebben donshaartjes die nog blond zijn. Ik heb zeker geen baard en de enige die een baard heeft is hij! Duh!

Ik las in het grappige boek: *verander je man(alsof dat kan)* van W. Bruce Cameron daarover het volgende:
(Vriend leest dit ook dus berg je maar)1. Zodra hij uit de badkamer is doe je de stop erin en vul je de wasbak met water.
2. Neem het glas waaruit hij meestal drinkt en schep er het schuim (met de haartjes) wat op het wateroppervlak drijft mee op.
3. Zet het glas daar neer waar hij het gewoonlijk ook aantreft.
4. Als hij vraagt wat er in godsnaam in zijn glas drijft, zeg je onschuldig dat je dacht dat hij zijn bakkebaarden expres opspaarde, en dat je die dus voor hem bewaard hebt.
5. Als hij het nog steeds niet snapt, doe je dat hetzelfde met koffiekopjes, borden et cetera. Als hij vraagt waarom je dit blijft doen terwijl hij je allang heeft verteld dat hij zijn bakkebaarden niet spaart, mijn god zeg, zeg je dat je dat was vergeten. Het is een hele grote kans dat dát precies dezelfde reden is die hij jou geeft voor het niet wegspoelen van zijn bakkebaarden, dus jullie staan quitte.

Uiteindelijk zal hij het zo zat zijn dat er stukjes van zijn gezicht rondslingeren dat hij je de mogelijkheid zal ontnemen om ze te bewaren en gaat hij het 'onthouden'.

Ik zie het eerlijk gezegd niet gebeuren. Ik denk dat Vriend dat glas ziet, het weggooit en zegt: Wat de jongens nu weer gedaan hebben! En daar dan heel verontwaardigd over wordt. Het brein van een man die een lichte vorm van autisme heeft werkt toch anders.
Ik moet zeggen dat het wel een grappig boekje is maar zou die schrijver nu geen vreselijke ruzie thuis
gehad hebben met zijn vrouw als hij al die dingen zelf uitgeprobeerd heeft eerst? ;-)Och, de mannen willen ons vrouwen meestal juist niet veranderen en vinden het allemaal wel best zoals het is. Wij vrouwen worden eerst verliefd op een man, zoals hij is. En hebben we hem eenmaal, dan willen we hem veranderen in iemand die hij niet is. Is dat niet een beetje raar eigenlijk? Als je daar goed over nadenkt ?

© KH

6 comments:

hanneke said...

ik heb het opgegeven: leven met een man is onmogelijk (zonder ook ;)

Christiaan Hupkes said...

Dan zal ik wel weer de uitzondering op de regel zijn, die nl. wel wil veranderen.

Kati said...

Hahaha Hanneke! Je kunt niet zonder en niet met soms he. ;)

Chris, nu die baardharen nog. ;)

klaproos said...

ik heb het stuk met plezier gelezen , maar inderdaad als we nou eens stoppen met iemand "anders"te willen maken:-)
dan waren we al een eind op weg :-)

leef en laat leven.

Daan (Dan) said...

een betere man begint bij zijn moeder... helaas...
de meeste mannen komen overal mee weg omdat vaders er geen zin in hebben om ze op te voeden tot plezierige mensen voor hun eventuele vriendin/relatie, en moeders vinden dat hun lieve jongetjes dat allemaal niet hoeven leren... beetje uit machtzucht, beetje uit gemakszucht, en vooral uit een soort van aangeleerd idee dat een echte man zijn eigen rommel niet hoeft op te ruimen...

Mijn jongens ruimen hun rommel op, houden de badkamer redelijk netjes, en als ze dat niet doen, krijgen ze het van ons allebei te horen... en hun vader is een redelijk goed voorbeeld, in die zin... Of ze het in hun relatie strax ook gaan volhouden is voor de toekomst...

Kati said...

Leuke quote Daan! Een beetje man begint bij zijn moeder! Die houden we erin! ;)

Klaproos, Klopt hoor meis! Maar toch blijven we t soms proberen he! ;)