Tuesday, 17 January 2012

Inspirerend kokenKoken. O wat heb ik daar een hekel aan. Nergens heb ik zo'n hekel aan als aan koken. Ik wilde dat ik het net zo leuk zou vinden als mijn Jongste die kok wil worden. Dat is mijn geluk, dat Jongste kok wil worden en daarvoor gaat leren. Mijn oude dag met tafeltje dekje, is verzekerd. 'Als je maar betaald', zegt Jongste schouderophalend en al zakelijk op zijn bijna 15e. Alle Kerstdiners waar ik ook een broertje dood aan heb (rare uitdrukking is dat toch) komen als hij klaar is, voor zijn rekening. Ik kan me er nu al op verheugen. Want hoewel ik dol ben op lekker eten, koken daar kun je me echt niet blij mee maken.En hoewel ik heel graag naar foto's en lekkere recepten kijk en dan denk: O maar dat kan ik ook, en dat is lekker, kan ik mezelf er niet toe zetten om het daadwerkelijk ook te gaan maken. Zelfs niet met die geweldige website Tastespotting . Het water loopt je uit de mond echt waar. Vooral in het najaar met mijn lievelingseten: Champignons. Maar nee, niets heb ik ervan gemaakt. Ik ben nu eenmaal geen keukenprinses.Waarom dan niet? Geen idee. Misschien omdat als ik iets maak er altijd wel iemand zeurt? Ik lust het niet. Waarom eten we dat? En waarom eten we dat niet? Of nog erger; Je staat een uur of zo in de keuken en binnen 10 minuten is het op! Sta je je een keer uit te sloven!


Muffin

Bakken, dat vind ik dan weer wel leuk! Cakes, of muffins, of taarten. Dan ben je heel de tijd bezig, is niet moeilijk om te doen, en ook al sta je soms tot je ellebogen in de meel, het resultaat mag er ook zijn. Iedereen blij!

Toen wij een paar jaar geleden een nieuwe keuken lieten plaatsen, wilden we graag een gasoven. Die zijn er bijna niet meer. Dus dat werd een groot fornuis met 2 ovens. 6 Gaspitten waarvan 1 een wokpit is. Nee, wij zouden op 'kookles' gaan, speciaal gericht op dit soort fornuizen. Dat moeten we nog doen dus.

En als ik koken en ook bakken nu beter kon en leuker vond om te doen. Dan kon ik ook van die prachtige foto's maken van de meest lekkere dingen, en daar een geweldig 'Food-blog' van maken. Want wat zie je een heerlijke dingen soms langs komen. Dingen waarvan ik alleen nog kan dromen dat ik ze ooit nog  hoop te kunnen maken! Ondanks mijn superdeluxe fornuis!


Shepperd's pie

Misschien kan ik dan ook ooit nog eens die zalige mokkataart die mijn oma vroeger maakte, zelf maken!©  KH

3 comments:

hanneke said...

hmmmm...weet je zeker dat we geen zussen zijn?
koken: bah eten:YES!!

klaproos said...

mmmm alles wat met eten te maken heeft is lekker vooral het OPeten:-)

Kati said...

Hanneke! :D

Klaproos, nou zeker!

En wat dachten jullie! Ik had dit blog nog niet geschreven of ik kreeg al gezeur of ze dat echt moesten eten (heerlijk boerenkool met worst) en waarom we dát of dát niet eens aten... Echt vreselijk die discussies aan tafel over eten wat ik dan moet maken en niet wil maken! *zucht*