Monday, 16 January 2012

Blue Monday
Vandaag is het blauwe maandag. Blue Monday. Volgens een wetenschappelijke berekening de meest deprimerende dag van het hele jaar! De feestdagen zijn voorbij, je beseft dat de vakantie nog maanden duurt! En het weer werkt meestal in januari ook al niet mee. Je hebt niet veel om naar uit te kijken dus!


De Britse psycholoog Cliff Arnall trok deze conclusie nadat hij voor een reclamebureau een opdracht gedaan had, en een formule ontwikkelde waarmee hij kon berekenen op welke dag van het jaar mensen het meest depressief zijn. De derde maandag van het jaar zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Aldus Arnall.

Waarom dan juist deze dag? Mensen bedenken dat van hun goede voornemens niets terecht gekomen is bijvoorbeeld. Of de eerste rekeningen van het jaar stromen al weer binnen terwijl je salaris nog niet in zicht is.


Volgens mij is het allemaal maar aangepraat. De reisbureaus doen niet voor niets in Januari goede zaken en vakanties voor zowel de zomer als nog even een wintersportvakantie worden geboekt. Mensen hebben alvast voorpret.
Een lichtpuntje in dit alles is, dat hoewel Blue Monday in het Engels zoveel als neerslachtige maandag betekent, in het Nederlands is een Blauwe Maandag iets wat heel snel voorbij gaat.
Dus, voor je het weet is heel die blauwe maandag ook weer om en is het Happy Friday of zo..
Sterkte vandaag! 
Ooit kenden we trouwens Blue Monday alleen maar van de groep 'New Order' : 

© KH
3 comments:

Daan (Dan) said...

kijk, en met New Order kan ik dan weer wel uit de voeten....
how do i feel....

klaproos said...

:-) heb gelukkig nergens last van :-)

heb wel te doen met mensen di edat wel hebben

Kati said...

Daan, New Order, dat had ik destijds al op een cassettebandje staan en 'grijs' gedraaid! ;)

Klaproos, heerlijk he ik ook niet! :)