Skip to main content

Wednesday Wisdom; let goTwee wijsheden vandaag.

You must learn to let go of the things you cannot control
Er zijn vele veranderingen aan de gang op het werk; wisselingen van cliënten, van teams. Voor de zoveelste keer raak ik cliënten kwijt waar ik al jaren werk. Aangezien ik me snel hecht aan mensen (ook misschien iets waar ik aan moet werken)  is het vrij lastig om weer opnieuw bij mensen te beginnen. Wat ik me in ieder geval voorgenomen heb is om meer gereserveerd te zijn, niet meer meteen mijn levensgeschiedenis te vertellen, gewoon het hoognodige over mezelf, en meer niet.
Ik ben open en eerlijk en vaak té eerlijk, het heeft me tot nog toe niets opgeleverd behalve bij een handje vol mensen en mijn eigen familie.


En de tweede die van het quote plaatje;

Ik geloof werkelijk dat je mensen niet zomaar ontmoet, toeval bestaat niet. Er zit een bedoeling achter, het Universum als je daarin gelooft zoals ik. Niets gebeurt voor niets.
Of jij moet ervan leren of degene die je ontmoet dat kan natuurlijk ook. Zo denk ik ook dat niets weggaat voor je ervan geleerd hebt.
Ik heb een hekel aan veranderingen, en natuurlijk zonder veranderingen geen vooruitgang. Hoe eerder ik die veranderingen accepteer hoe eerder ik ervan leer en hoe minder ik het mijn leven laat beïnvloeden. Dus weer het laaaaaat lossss.....
Hoe lastig ook soms. © KH

Comments

Nou in dit geval absoluut geen lesson maar een blessing

-x-♥

Popular posts from this blog

Omgaan met je ex en grenzen stellen.

Vijf jaar geleden is het nu. Dat mijn toenmalige man hier uit dit huis trok. Als vrienden uit elkaar gingen we. Of zouden we gaan, want hoe gaat dat in de praktijk? Natuurlijk wilden we het beste voor de kinderen. Bij elkaar blijven was geen optie, dus dan 'the best next thing, vrienden blijven, op vriendschappelijke voet met elkaar blijven omgaan. In eerste instantie kreeg hij een huis op 10 minuten afstand en hadden we co-ouderschap wat inhield dat de jongens de ene week daar en de andere week hier waren. Wat uiteindelijk niet bleek te werken.

Uiteindelijk is hij 70 kilometer verderop gaan wonen. In het begin had ik, ondanks mijn nieuwe relatie, het er erg moeilijk mee. Het is niet niks, zo'n scheiding. Je bent tenslotte 21 jaar samen geweest waarvan 18 jaar getrouwd. Je rouwt over iemand die niet overleden is. Daarmee kun je het wel vergelijken. Loslaten was moeilijk. Ik mailde teveel, smste teveel en te vaak. Achteraf is dat logisch. Ik moest ineens alles wat hij ooit reg…

Quotes and Pics 7

© KH

Lief Dagboek,

“The truth is the kindest thing we can give folks in the end.”
― Harriet Beecher Stowe
Toen ik een jaar of negen was, kreeg ik een dagboek voor mijn verjaardag. Ik weet niet meer uit mijn hoofd van wie, maar dat staat vast wel in 1 van mijn foto-albums. Mijn vader was erg nauwkeurig met opschrijven in die tijd wie er waren, wat ik kreeg. Ik schreef er meteen in. De eerste dagboeken waren meer week-of maandboeken. Ik was dan ook nog maar negen. Wat had ik nou voor belangrijks te vertellen? Later toen ik wat ouder werd, kwamen de eerste verliefdheden. Ik kreeg 'verkering' en niet eens met de jongen waar ik al jaren zo gek op was maar met de 'next best thing'. Hij vroeg mij dus och waarom ook niet. Lang duurde dat dan ook niet. Nu ik erover nadenk: Ik was het alweer bijna vergeten.


En is dat niet de reden waarom dagboeken zo leuk zijn? De herinneringen die je nu nog terug kunt lezen? En denkt: Maar dat was ik alweer helemaal vergeten? Voor anderen minder interessant waar…