Friday, 4 January 2013

Wie de schoen past...

Vandaag zag ik er weer 1. Een verlaten schoen. Gewoon eentje. Langs het fietspad dit keer. Vaker gebeurd het dat ik ze langs de snelweg zie liggen. En elke keer is het er maar 1. Een verlaten schoen. Mist de eigenaar die dan niet? En hoe gebeurd zoiets vraag ik me dan af? Het zijn vaak ook nog herenschoenen. Werkschoenen of gympen.
Geen vrouwenschoenen, dan zou je nog kunnen denken aan een misdrijf cq verkrachting. Nee, vrouwenschoenen heb ik nog nooit langs de snelweg zien liggen.Je gaat toch denken: Hoe komt die schoen daar? Mist de eigenaar hem niet? Waar is de andere schoen van het paar? Is de sok ook weg? Of is die, zoals het hoort bij sokken, verdwenen in de andere dimensie, of parallel universum, wanneer hij in de wasmachine gestopt is? Waarom stopte de eigenaar niet, toe de schoen van de voet verdween? En waarom ligt die schoen er niet meer als je er een dag of twee later er weer langs rijdt?

Misschien is het zo dat bij werkschoenen ze van vrachtwagens afvallen. Ik heb wel eens gezien dat een optrekkende vrachtwagen werkhandschoenen verloor die nog achterop de treeplank lagen. Ik fiets niet zo snel als de vrachtwagenchauffeur rijdt, dus hem erop attent maken had weinig zin. Zou een chauffeur zijn werkschoenen op de treeplank zetten, vervolgens dat vergeten en optrekken om die schoenen in de berm te verliezen? Maar dan zouden er toch 2 schoenen moeten zijn? Waar is die tweede schoen dan?
Het is en blijft een mysterie.
Waarom kan niet een keer een chauffeur openheid van zaken geven? Dan weten we dat toch ook weer!

Die schoen van vanmorgen, die witte gymp op het fietspad. Wat deed die daar dan? Zou iemand hebben zitten vervelen achterop een fiets? Niet in de gaten hebbende dat zijn schoen uitviel? Het is niet echt koud buiten maar je merkt toch echt wel als je je schoen kwijt raakt lijkt me, of je moet echt flink onder invloed zijn. Als je afstapt merk je toch ook wel dat je iets mist?
Daarom liggen er natuurlijk zo weinig pumps. Dat hoogte verschil is te groot! Je gaat zo hinkepoten dat je meteen teruggaat voor je schoen!Ik blijf het een raadsel vinden. En als het nu alleen hier was, dit fenomeen is over de hele wereld! Overal liggen enkele schoenen op de wegen! Eenzaam te wachten tot hun eigenaar ze herenigt met de andere helft.
Triest eigenlijk als je erover nadenkt.

© KH

2 comments:

Anonymous said...

Nou dat is bijzonder vandaag hebben wij het zoeken gestaakt naar D.....zijn ene schoen die hij kwijt is sinds december.Nergens lag dat rare gekke ding.Hij had die schoen nog maar net nieuw tja het is niet de schoen van je foto dat niet,maar schoenen raken soms zo maar zoek.We hebben 4 weken de tijd genomen om te zoeken en te wachten of het huis ook weer prijs geeft wat het verdonkeremaand.Het mocht niet baten en we hebben dus vanmiddag maar weer andere schoenen voor D....gekocht. Wat bijzonder dar jij nu met dit verhaal komt ...grappig hoor.

Kati H said...

Wie weet Novelle, onderweg verloren, of toch in een andere dimensie, samen met de sokken. ;)