Thursday, 5 July 2012

Tijd anders indelen


Nu de kids op het punt staan met hun vader op vakantie te gaan, en ik ineens 3 weken voor me zie van, buiten werk om, alleen thuis zijn, zit ik me te bedenken hoe ik die in ga vullen. Anders dan anders bedoel ik. Ik neem me al zolang voor dat ik meer ga wandelen, meer mindful ga leven, dus bewuster leven en in het leven staan. Maar zoals zo vaak, het komt er nooit van. Ik wil gaan mediteren, had me vorig jaar dat ook voorgenomen, na het lezen van: Eten, bidden, beminnen. Een tijdje ging dat goed tot de klad er zoals gewoonlijk weer in kwam. De jongens gaan gewoon naar school, sprak ik mezelf streng toe, ze komen je niet storen midden in je meditatie. Maar toch kon ik mezelf niet tot rust krijgen. Onrustig, dat was ik, dat ben ik nog wel. Tijd voor verandering zei ik gisteren, geen beter moment te beginnen dan nu.

Dus in plaats van iedere dag veel te lang achter die pc te hangen, of me bezig te houden met dingen die er niet toe doen, ga ik meer tijd vrij maken voor mezelf. Mijn blog is heel belangrijk, zo orden ik mijn gedachten. Maar als ik een dag geen zin heb, is dat ook goed. Ik wil vaker gaan wandelen, of mediteren, in de tuin werken, lezen, genieten van dingen die mij blij maken. More 'me' time, zo gezegd. Tijd voor mezelf nemen is heel belangrijk. Daar word ik een betere ik van. En als ik beter in mijn vel zit, minder onrust in mijn lijf heb, is dat voor mijn omgeving ook een heel stuk beter!Hoe ga ik dat doen? Gewoon zo op zijn beloop laten en zien wat er van komt? Werkte dat voorheen? Niet echt. Moet er een plan de campagne komen? Misschien wel. Sowieso lijkt het me handig om eerst te lunchen. Dan de hond mee te nemen en naar buiten te gaan, niet eerst die pc aan. Hup, naar buiten, richting bos wat  hier vlakbij is. 

En dat ga ik vanaf volgende week maandag doen. Volgende week maandag? Ja, want morgen is de halve finale Wimbledon, en dat belooft erg spannend te gaan worden met mijn favoriet Roger Federer tegen Novak Djokovic. 
Small steps... en dat is ook ontspanning hoor. Doen wat ik leuk vind was het toch?
Hopelijk weet ik dit door te zetten dit keer. Niet iedere keer met hond, want ik moet nodig wat aan mijn conditie doen en de hond loopt nu niet bepaald stevig door op haar leeftijd.
Goede voornemens  hoeven niet altijd begin van het jaar gemaakt te worden.

© KH

3 comments:

klaproos said...

niks moet en alles mag, maar dat is het hele leven tóch:-)
niet alleen vakantie:-)

Anonymous said...

Elke dag een stukje fietsen, is óók heerlijk en nog goed voor de conditie ook!

Mootje

A van de Aa said...

Morgen is het beste excuss en waarom al dat moeten ????