Wednesday, 25 July 2012

Peace of Mind


Peace of Mind: Gemoedsrust. Ik heb er veel behoefte aan op het moment. Ik kan het dan wel mooi verwoorden in mijn blogs, blijven herhalen, blijven schrijven over de vader van mijn kinderen dat ik hem vergeef. Ik blijf onrust voelen van binnen. Ik blijf malen in mijn hoofd. Hoe krijg ik mijn Oudste terug vrijdag? Kan ik de scherven bij elkaar vegen van het kind? Dat wat er gebeurd is tijdens hun vakantie waar ik uiteraard weer de schuld van krijg, ik weet niet beter intussen, grijpt het kind aan. Het kind dat over 2 weken 18 wordt. Het kind dat er het meeste last van heeft. Ik probeer mezelf toe te spreken, te zeggen tegen mezelf dat ik in het NU moet leven. Dan is dan, nu is nu. Gedane zaken nemen geen keer. Bla bla bla. Ondertussen jagen de beren voort op mijn weg. En ik weet niet of ik ze dit keer een halt toe kan roepen. Het is niet in mijn handen. Het enige wat ik wil en wat ik altijd gewild heb, is rust in de tent. Voor iedereen.

Hoe krijg ik 'Peace of Mind', in mijn eigen leven? 

- negatieve mensen uit de weg gaan, of negeren. 
- geen wrok koesteren. Leren vergeven. En vergeten. Haatdragende gevoelens koesteren doet pijn, kost je gebrek aan slaap en is gewoon slecht voor je gezondheid.
- aan zelfvertrouwen werken, weinig zelfvertrouwen brengt ook gebrek aan gemoedsrust met zich mee.
- Accepteren wat ik niet kan veranderen. Dat zou nog eens een hoop tijd, piekeren en energie schelen!
- Leren irritaties, ongemakken en situaties buiten mijn controle te accepteren. Ik heb niet overal de controle over. Al zou ik dat wel willen.
- Leren geduldiger te zijn en toleranter ten opzichte van anderen. (oei, da's een lastige voor mij... )
- (nog zo een) Niet alles persoonlijk aantrekken! Soms wat meer afstand nemen is niet erg. Het wil niet zeggen dat ik onverschillig ben, maar ik hoef niet alles aan te trekken, of het me te laten raken.
- Het verleden het verleden laten.
- Mediteer meer! Het zal me helpen mijn gemoedsrust te verbeteren.


Als ik innerlijke vrede bereik ga ik dat uitstralen uiteindelijk. Innerlijke vrede brengt mij tot rust, wat weer mijn gezin zal helpen. Het zal mij niet meer zo snel van mijn stuk brengen in bepaalde situaties.
Alleen wil ik gewoon die situaties niet meer. En door zelf sterker in mijn schoenen te staan, door Peace of Mind te hebben, moet mij dat gewoon gaan lukken. No time like the present!

© KH

5 comments:

Christiaan Hupkes said...

Goed geschreven, Kati!

Daan (Dan) said...

ze opmerken, accepteren en dan laten gaan... nog zo een waar ik veel aan heb en mee ploeter...

sterkte met je kind strax...

klaproos said...

tuurlijk gaat je dat lukken,
komt helemaal goed,
help me te aanvaarden wat ik niet veranderen kan zeg ik dan :-)

xxx

Kati said...

Dank je Chris.

Daan, ik ploeter ook, maar heb gemediteerd daar net dus ben er mee bezig. En thanks.

Klaproos. Nou idd, da's een goeie.

A van de Aa said...

De theorie klopt vrij aardig, nu nog de praktijk.