Thursday, 26 July 2012

Let go

Loslaten begint met je realiseren dát je iets beter los kunt laten. Als je je verzet tegen iets naars opgeeft, creëer je ruimte in je geest en ontspanning van je lichaam. - Simplifylife.nlHet is of de duvel ermee speelt, zeiden ze vroeger.
Maar als je aan iets denkt, ergens mee zit, of iets je bezig houdt, kom je dingen tegen die daar verband mee houden. Ik wel tenminste. De duvel heeft er niks mee te maken, in toeval geloof ik niet meer. Meer in dat het zo moet zijn. Mijn levensmotto is niet voor niets: Everything happens for a reason.

Vannacht droomde ik zoals elke nacht. Vaak onthoud ik mijn dromen. Zo ook deze van vannacht. De mevrouw waar ik jaren geleden gewerkt heb en waar ik nog contact mee heb, was overleden. Ze is nog maar 65, zou het zelf helemaal niet erg vinden om te gaan, zegt ze zelf, maar ik was er wel even van onderste boven vanmorgen, bij het ontwaken. Ik kon nog net even delen van de droom terughalen. Het kaartje waar inspirerende teksten op stonden van de Dalai Lama en Katie Byron, een foto van haar met Katie Byron. Alle kleuren uiteraard in haar lievelingskleur, het diepe blauw meer artic blue, ik zie het zo voor me nog. En vanmiddag, ik fiets naar huis en ik zie ineens een vrouw in zo'n kleur jurk naast een fiets en denk; daar is ze! Ik rijd naar haar toe en zeg: 'Je bent er nog!' Ze lacht en zegt: "Ja nog wel, hoezo?" Ik vertel haar mijn droom en ze kijkt me aan en zegt: "je weet toch dat niets voor niets gebeurd in het leven. Ik kan er nog een tijd zijn maar misschien ben ik er morgen al niet meer, wie weet."

En ja, niets gebeurd voor niets. Op het internet, op welke site dan ook zie ik teksten voorbij komen die op mijn leven op dit moment slaan. Quotes van mensen wijzer dan ik ben, maar wel hoop te worden, ooit.
Het brengt rust in mijn leven. Het mediteren van gisteren ook. De zender Classic FM die nu op staat ook. Al die dingen brengen mij rust. En dat is goed.Stukje bij beetje leer ik. Elke dag weer wat. En door veel te lezen pik ik hier en daar wat op van wijsgeren die het weten kunnen. Life's too short: 


© KH

4 comments:

Daan (Dan) said...

comes a time in your life when you realise that the person you need the most around you is you... only you can be the change you need... believe you can be it... th egative people will slowly fade away, cos you're no fun anymore... {to them...}

Kati said...

Starting to feel it now Daan

klaproos said...

vog die goede raad op kati

A van de Aa said...

Goed antwoord van Daan.
en
Everything happens for a reason.
en
Het komt goed. Zo niet dan toch.

;-)