Friday, 8 June 2012

Alles Oranje


Het EK gaat vanavond van start. Als ik van mijn werk naar huis rijd zie ik wel hier en daar versierde huizen, wapperende vlaggetjes en oranje gekleurde lantaarnpalen. Hier in de straat merk je niet veel van de Oranje gekte. Nog niet moet ik erbij zeggen. Want van twee jaar geleden, het WK, weet ik nog dat er 1 achterbuurman is die niet goed tegen verliezen kan, en flink doordraait als 'wij' niet goed spelen. In de halve finale tegen Spanje was het dan ook een gegil, geschreeuw en vooral aan het eind een gevloek dat het niet mooi meer was. De hele buurt kon 'meegenieten'. Wij hopen dan ook, sorry voor de zon liefhebbers, op slecht weer morgen en de andere dagen dat Nederland moet spelen. Zodat de achterdeur dicht kan blijven en wij de achterbuurman en zijn gevloek en getier niet hoeven horen. 

Leuk zo'n spelletje, trouwens. De mannelijke helft van de bevolking verslijt de vrouwelijke helft voor stom en dom omdat zij niet lijken te weten wat buitenspel is, hun mond maar moeten houden tijdens de wedstrijd en vooral niet wat anders mogen kijken tijdens hun voetbalavond. Kom vooral niet aan met 'het is maar een spelletje, hoor'. Dat spelletje wordt duur betaald, de heren voetballers krijgen miljoenen betaald voor met zijn allen een beetje achter een balletje aan te hollen en als ze hem eindelijk hebben, trappen ze hem nog weg ook, en dan vaak nog verkeerd ook nog! Raak hem dan eens goed, daar wordt je tenslotte voor betaald! En dik ook! 


Ik heb 3 mannen in huis en alle 3 geven ze niks om dat 'stomme spelletje'. Als er al voetbal op staat, speelt Oranje en kijk ik zelf. Maar dan alleen op een EK of een WK. En niet eens altijd. Als ik zin heb. Het hele gedoe eromheen daar doe ik niet aan mee. 
Eerst dacht ik nog: Lief en ik kunnen wel uit eten gaan, zal wel lekker rustig zijn. Maar dikke kans dat er toch een televisie mét voetbal aan staat én dat na afloop je niet eens meer rustig naar je auto terug kunt lopen. Nee, ik denk dat we toch maar thuisblijven. Die hele sportzomer kan me overigens gestolen worden. Het enige wat ik nog wel eens wil kijken is naar Wimbledon en ook dat is pas sinds de spannende wedstrijden tussen Nadal en Federer. 

Gisteren kwam met de post de dvd box van LOST binnen die ik besteld heb. Heerlijk voor als er weer eens sport op tv is. Ik vermaak me deze zomer wel met mijn hunk: Sawyer oftewel Josh Holloway. Mij hoor je niet meer. 


Voor alle andere sportfans: Veel plezier en maak je niet te druk: Het is zo slecht voor je hart! 


© KH

5 comments:

klaproos said...

een goeie film oké, maar oranje... ne ne
da's aan mij niet besteed weet je:-)

Anonymous said...

Ik kan er juist enorm van genieten: volledig in het oranje gestoken met vrienden op de bank, oranje hapjes en drankjes, en maar gillen en roepen :-)))

Ook in de kroeg wordt de spanning altijd flink opgebouwd en word ik emotioneel als ik al die blije gezichten om me heen zie; zo samen, zo één, terwijl ze normaal als individuën door het leven gaan.

Jammer dat er bij verlies soms agressie bij komt kijken; gelukkig merk ik daar altijd weinig van... Dan zie ik meer teleurstelling dan woede. Gelukkig! :-)

Voor wie kijkt: have fun!
Voor wie niet kijkt: have fun!

Mootje

Kati said...

Och Mootje zo 1x per 2 jaar kan ik me er wel toe zetten. Moet toegeven dat ik dan zelfs kipppenvel kan krijgen bij t volkslied. Maar kijk altijd alleen, misschien is t m dat wel... ;)

A van de Aa said...

Geef mijn portie maar fikkie.
Voetbal absoluut niet.
Vroeger had ik vriendinen die blij waren met een man die niet van voetbal hield, en ik heb nu een vrouw die oranje gek is.
Hoe kan het gaan in het leven.

Anonymous said...

Zeg ehm... dat je slecht weer wenst tijdens de wedstrijd zelf... hm... ok... nou, vooruit dan... maar dan toch niet de hele dag hoop ik???
Mootje