Wednesday, 9 May 2012

Challenge: The Best and most things

The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart. ~ Helen Keller


Daan en ik missen de Trust 30 challenges die wij deden samen. Dus besloten we om zo 1x per week in ieder geval weer eens er een challenge tegen aan te gooien. Omdat daar verder weinig over te vinden is op het www, bedachten we er zelf maar 1. We nemen een inspirerende quote en ziedaar onze eigen challenge.

Bovenstaande quote klopt als een zwerende vinger. De beste en mooiste dingen in het leven kun je niet aanraken, zij moeten worden gevoeld met je hart.

vlucht gierzwaluwen

In de lente merk ik dat vooral, als de natuur weer tot bloei komt, de zwaluwen keren terug van hun winter-uitstapje. Het gegier in de lucht, het teken dat ze weer terug zijn, doet mij kippenvel bezorgen. Ik voel het tot in mijn tenen, zo mooi vind ik dat geluid. Ik kijk naar boven, zie ze weer door de lucht scheren en ik ben blij van binnen. Ik voel me warm worden van blijdschap. Klinkt zweverig en vreemd misschien maar ik kan er heel blij om worden. Net zo blij als mijn tuin te zien ontwaken na een winterslaap. De varens die langzaam weer ontkrullen, die ene plant die zich nog verder uitgezaaid heeft, die andere die de winter overleeft heeft en nog groter geworden is. Alles is weer groen en de ligusterheg, die in de winter verloren leek, staat weer helemaal groen te pronken vol met kwetterende mussen in vergadering.En als dan straks na een hopelijk goede zomer, niet te warm, niet te koud en nat, de herfst weer aanbreekt, dan ben ik weer intens gelukkig. Want dát is pas echt mijn seizoen. Dat voel ik tot in mijn binnenste binnen, mijn hart zwelt dan op en die geuren stromen mijn poriën binnen en doen mij ontwaken, nog meer als in de lente. Als een klein kind kan ik schoppend door de bladeren lopen, mijn hoofd omhoog kijkend naar de jagende donkere wolken, mijn neus snuffend om maar niets te hoeven missen van al die heerlijke geuren, die je eigenlijk alleen maar dan ruikt.

Autumn forest

De herfst en de lente. Mijn twee meest favoriete jaargetijden. Genieten van alles wat eerst groeit, en daarna weer langzaam in slaap sukkelt, wachtend op een langzaam ontwaken. Het lijkt wel een sprookje.

© KH

2 comments:

Daan (Dan) said...

a hearty, heartfelt hear-hear!!
:-)

Kati said...

:-)