Tuesday, 28 February 2012

Herinneringen ophalen

Soms heb je maar iets nodig dat je ineens doet belanden in je jeugd.
Zo fietste ik gisteren van mijn werk naar huis toen een auto vol geplakt met jaren 70 bloemen mij passeerde. Ineens was ik in mijn slaapkamer van toen. Met mijn bed volgeplakt met bloemen, en poppetje ook. Toen wij nog in Rijen woonden werkte onze overbuurman bij de behangfabriek daar. Hij kon kennelijk aan stickervellen komen en die kregen mijn zusje en ik. Wij plakten die op ons hoofdeinde van het bed. Ik heb gegoogeld wat ik kon maar kon ze nergens vinden. Dit lijkt er een beetje op:
Of de sleutelhangers die je bij wasmiddelen kreeg. Hele manden vol heeft mijn moeder nog met die dingen!En dan denk ik ook aan de vele boeken die ik toen las. Toen al. Ik kan me nog zo scherp voor de geest halen dat ik een boek over een prinsesje las maar ik kan het nu nergens meer vinden. Ik dacht dat ze Sabine heette of zoiets maar zeker weten doe ik het niet. Ik las alles wat los en vast zat. Soms komt er zomaar iets boven, hoeft er maar iets mij te triggeren en ik ben terug in mijn jeugd. In  mijn groen met oranje slaapkamer.
Luisterend op zondagmorgen om 7 uur naar Ko de Boswachtershow. Op zondagmiddag en woensdagmiddag tv kijken, want anders was er overdag geen tv. Naar Stuif s in, of naar Klassewerk en Ren jehu Rot!
Of op zondag eerst naar de tekenfilmserie Dr. Dolittle

of Around the world in 80 days;

 en daarna de Roze Onderzeeër. ;-)

Operation Petticoat CastSoms verlang je daar wel eens naar terug, al was het alleen maar omdat het nu zo ongecompliceerd lijkt.
Tja, dat zal iedereen wel eens hebben denk ik.

ps omdat mijn internet verbinding vanmiddag nogal te wensen overliet heb ik vanavond een en ander bijgewerkt...

© KH

2 comments:

Christiaan Hupkes said...

Vergeet ook niet de serie van Happy Days die door Veronica uitgezonden werd met o.a. Fonzie

Daan (Dan) said...

oh, typisch...
dat heb ik dan dus niet zo...
niet dat mijn jeugd vreselijk was of zo, maar ik heb niet die nostalgie... Heb t wel met dingen uit de jeugd van de jongens - Postman Pat, Fireman Sam, Bodger & Badger... Maf...