Tuesday 20 December 2011

Tien 'kersterige' dingen om dankbaar voor te zijn



1. Nog anderhalve dag werken en dan ben ik een hele week vrij! candy cane smiley

2. Gisteren van op mijn werk een hele gezellige Kerstviering gehad en daarna een heel mooi Kerstpakket gekregen helemaal van FairTrade producten! Was super! Echt Zorg aanbesteed dus.

3. Vanmorgen een soort van Kerstpakket gekregen van een mevrouw waar ik werk. Met niet alleen wat spullen erin maar ook boodschappenbonnen! Nou is dat wat! Was perplex! gifts smiley

4. Het is wel een gedoe om straks op tijd klaar te zijn maar het heeft dan ook wel wat, deze tijd van het jaar, het 'gedoe' er om heen. Ik hou er wel van, fijn dat ik geen stress heb omdat ik het 'moeten' afgeschaft heb. En ik nergens naartoe hoef.

5. Kids gaan met Kerst naar hun vader. Vriend en ik zijn de Kerstdagen met zijn 2en. De Kerstfilms liggen al klaar! We hebben er zin in. Alvast 1 van de films die klaar liggen:



6. Elk nadeel heb z'n voordeel, zo sprak ooit een bekende voetballer (niet nader te noemen voetballer I might add). Dit jaar heb ik weer vele Kerstkaarten verstuurd en met zo'n 4 dagen voor Kerst te gaan ziet het er naar uit dat mij volgend jaar heel wat kaarten versturen gespaard gaat worden! Oei dat is  niet echt een Kerstgedachte, maar wel realistisch! En heel dankbaar, zuinigheid met vlijt tenslotte! santa hat smiley

7. Tijdens de donkere dagen voor Kerst denk je toch wat meer aan bepaalde zaken, ik wel tenminste. Meer zelfreflectie zeg maar. Dingen in het afgelopen jaar die je zou veranderen, waar je dankbaar voor bent. De groei die ik aan het doormaken ben, op persoonlijk vlak bijvoorbeeld. Daar ben ik dankbaar voor. Je wordt wat meer teruggeworpen op jezelf als je door bepaalde omstandigheden wat minder kunt rekenen op bv vrienden. Als alles van 1 kant moet komen, zie je in dat niet steeds jijzelf degene hoeft te zijn die contact zoekt met je vrienden. Maar dat de ander ook wel eens mag vragen hoe het met je gaat. Ik ben dankbaar voor dat opnieuw verworven inzicht.

8. Christmas Cookies! Yum! Lebkuchen, da's Duits! Zo lekker! 

9. Gewoon de Christmas spirit, de sfeer, de liedjes en gedachte. Al is het maar die ene dag per jaar over de hele wereld vrede, dan kan het toch. Al is t maar 1 dag. Dat geeft hoop.

10. Dankbaar ben ik ook voor mijn internetvrienden! Vaak blijkt dat zij juist trouwer zijn en vaker de juiste woorden hebben en meer aandacht voor je hebben dan de 'real life' vrienden! Hoeveel vrienden heb ik al niet gevonden dankzij internet!? Zelfs mijn partner! Internetvrienden worden nog steeds zwaar onderschat! Dus lieve internetvrienden:



© KH

2 comments:

Christiaan said...

Inderdaad, niets moet...

klaproos said...

ahh 10 mooie dingen :-0
ik hoop er minstens 8 van mee te maken :-)

zal ik deze weblog als hoofdlog laten staan :-)
xxx