Thursday, 27 October 2011

Tien dingen om dankbaar voor te zijnIk ben 'The Secret' aan het lezen en vandaag las ik: Maak een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent.
Nu weet ik niet of het juist lang of kort zal zijn die lijst maar 'better safe then sorry' dus ik hou het op:

Tien dingen om dankbaar (maar vooral blij mee) voor te zijn: (Dingen dus geen personen want het spreekt voor zich dat je dankbaar bent voor je familie en gezin, toch?)

1. Mijn ouwe trouwe laptop. Ik heb hem zo nodig en dat weet hij.
2. Mijn boekenkast vol boeken. De boekenkast heeft mijn vader ooit nog gemaakt, lang, lang geleden, toen ik nog een heel klein meisje was. Hij is in de loop der jaren veranderd, geschilderd en toen mijn moeder hem niet meer kwijt kon, mocht ik hem hebben. En ik ben er dolblij mee!
3. Mijn eigen huisje. Dankbaar zeker dat ik mijn huis kon houden toen ik ging scheiden, blij dat ik er nu nog steeds woon.
4. Mijn tuin. Lekker rommelig en daar hou ik van.
5. De vele vogels in mijn tuin. Vanaf mijn plekje in de huiskamer, geniet ik zo van de vogels die mijn tuin bezoeken. Of van de herfstkleuren.
6. Mijn camera. Sinds ik het fotograferen ontdekt heb en deze camera gekregen heb, blijf ik maar uitproberen, mezelf uitdagen beter te worden. Weet niet of dat lukt maar ik vind het wel leuk om te doen en daar gaat het om.
7. Mijn ontwikkeling op 'spiritueel' vlak. Is het spiritueel? Ik weet het niet. Mindful, zelfverbetering, zoiets. Alles om een fijnere, betere mij te worden, waar ik zelf heel blij van word. Sterker van word, nog sterker want ik ben al heel blij met hoe sterk ik de afgelopen jaren geworden ben! :-)
8.Boeken, ik kan niet zonder boeken. Ontspannen met een boek, even weg in een andere wereld. Zo ben ik in mijn puberteit ook begonnen met zelf schrijven.
9. Het schrijven, daar zou ik ook niet meer zonder kunnen. Dankbaar voor die uitlaatklep.
10. Muziek, als je ergens heel dankbaar voor moet zijn, of blij van wordt is het muziek! Ik kan me niet heugen dat ik zonder muziek in mijn leven geweest ben. Een van de eerste herinneringen in mijn prilste jeugd is het nummer van Joe Dassin Aux Champs Ellysees. Ik ben opgegroeid met Franse chansons en klassieke muziek maar later natuurlijk ook met popmuziek.In mijn tienerjaren, The Police, The Cure, U2, the Simple Minds Depeche Mode.  Het is heerlijk om even te relaxen met wat muziek. En nu zijn er zovelen die mijn oren strelen. Of als ik een drukke dag gehad heb of op zondagmorgen, ClassicFm aanzetten. Heerlijk!

Waar ik overigens heel erg happy van word, altijd weer in wat voor bui ik ook ben is van Dido:

2 comments:

Daan (Dan) said...

10 dingen...
heerlijk...
mooie lijst, baai de wee, Keet!!

Kati said...

Thanks Daan. Beetje dankzij the Secret maar ook geïnspireerd door jouw tien dingen. :)