Wednesday 15 May 2019

Wednesday Wisdom; Dare to dream


Het gekkenhuis wat Eurovisie heet is weer begonnen. Gisteren was de eerste halve finale en wat een bagger zat er tussen, van Polen (wat meer kattengejank was dan zingen) tot een heel leuk Tsjechië. 'Onze' Duncan Laurence staat al weken op de eerste plek bij de bookmakers en we moeten maar afwachten of dat zo blijft. Donderdag is hij aan de beurt en hopelijk kiest Europa hem ook in de  finale. Nou ja, en Australië en Israel en Azerbaijan ... Steeds meer landen die niet feitelijk in Europa liggen maar er kennelijk wel bijhoren en dus ook meedoen.

Het gaat allang niet meer om zingen, de acts werden in de loop der jaren steeds gekker, van oude omaatjes tot zingende kalkoenen en hele vreemde... tja wat was het ook weer;


Het mag duidelijk zijn dat Eurovisie een breed begrip is en dat het vooral gaat om zien en gezien worden, horen is bijzaak. 

Laten we hopen dat Nederland een keertje gaat winnen met echt een mooi nummer; want soms glipt er toch een echt goede zanger of zangeres doorheen en hopelijk is het dit jaar onze beurt. Het mag wel weer eens, 1975 was de laatste keer! 


© KH

No comments: