Wednesday 17 April 2019

Wednesday Wisdom; Notre Dame


Deze week schrok iedereen van de beelden van een brandende Notre Dame. Het was een verschrikkelijk gezicht ook, het brandende dak, het idee wat er verloren gegaan is.
Heel veel mensen dachten terug aan de tijd dat zij er geweest waren, zo ook ik. De eerste keer vergeet je nooit meer, het was op schoolreis met de mavo. De laatste keer was in 2003 in 1 van de heetste zomers . Met wel 30 graden liepen we met 2 jonge kinderen door Parijs. Je ziet aan de foto hoe druk het was en dus die kids in de gaten houden viel ook al niet mee. Ik heb ook nog een foto van binnenin de kerk maar die was erg wazig. Het begin van de digitale fotografie viel niet mee...

Parijs heeft heel wat voor z'n kiezen gekregen de afgelopen jaren, met aanslagen en nu dit weer. Ook al stromen nu de donaties binnen en wordt de kerk wel weer opgebouwd, het is wel weer iets wat je moet verwerken als land denk ik. Maar wat je ook ziet gebeuren is dat een gebeurtenis als dit verbroederd. Mensen, landen slaan de handen ineen en helpen elkaar, denken aan elkaar. En dat is toch een fijn idee. De mensheid is nog niet verloren denk je dan.

© KH

No comments: