Wednesday 16 January 2019

Wednesday Wisdom; Social Media en gedrag

Don't promote negativity online and expect people to treat you with positivity in person. 
                                                           ― Germany Kent




Het valt niet te ontkennen dat sinds de komst van de diverse sociale media ook veel mensen maar denken dat ze alles maar mogen zeggen. Er zit immers geen 'echt' persoon achter dat beeldscherm dus waarom ook niet? Je kunt alles kwijt, alle vuiligheid van fatshaming, tot het uitschelden van de president van Amerika aan toe. Nu kun je over die laatste denken wat je witl (hij doet het zelf vaak zat) maar dan nóg is dat geen reden om het zelf ook maar te doen. Je bent tenslotte zelf altijd nog een mens met gevoelens en stel dat het jezelf zou overkomen. Wat dan? Zou je dan zo kalm blijven doortikken en je gal spuwen? 

Vooral het fatshamen vind ik wel zoiets vreselijks; gisteren zag ik een filmpje op Facebook bijvoorbeeld van een prachtig mooie meid die wellicht wat aan de stevige kant was, maar hee, wie is dat niet? Ikzelf mag daar al helemaal al niks over denken, laat staan zeggen! Ieder het zijne, plus waarom zou je iemand af gaan lopen kraken over het feit hoe ze eruit zien? Als ik ergens een hekel aan heb... maar goed, die jonge vrouw dus had het over dieëten en dat iedereen met Kerst aangemoedigd wordt toch lekker te eten en in januari dan toch vooral een dieet te gaan volgen en zodat die kerst-kilo's er weer af 'vliegen'. Dat dit helemaal geen goed iets is en dat het vooral gaat om hoe je mentaal in elkaar zit. Dat je beter lekker in je al dan niet ruime vel kunt zitten dan maar koste wat kost die dieëten te moeten volgen omdat 'het moet'. Ze heeft uiteraard groot gelijk! Sowieso zijn dieëten helemaal niet goed voor je, zeker niet als je zoals 'wij', te zwaar bent en dan ieder dieet 'moet' gaan volgen volgens diegenen die zich eraan storen.
Waar het om gaat is; de commentaren onder haar filmpje. Ze werd voor alles en nog wat uitgemaakt! Het was verschrikkelijk! Zo'n positief mens en dan volledig de grond in gebrand worden! Schandalig dat jij aan de andere kant van je beeldscherm vindt dat jij het recht hebt om iemand die je niet kent zo af te maken!
Zo ook bij items van nieuwsberichten; de vuiligheid die daarop komt te staan in de commentaren is gewoon vreselijk. Je wilt graag het nieuws volgen maar krijgt toch van alles mee van het commentaar. De wereld verhufterd.
Ik hoop eerlijk gezegd dat het heel snel gaat veranderen. Gelukkig zijn de mensen die ik over het algemeen tegen kom op social media positieve, gezellige mensen. Als je iets gemeen hebt waar je over kunt praten, of een idool hebt dan scheelt dat ook weer, maar toch. 
Je wil toch niet dat jezelf ook zo behandelt wordt dus doe het dan ook niet bij een ander. Verbeter de wereld en begin bij jezelf.

© KH

No comments: