Skip to main content

Nieuw Lente nieuw beginOm maar eens met een oude deur in huis te vallen... Het is Lente, een nieuw begin dus even een nieuwe look. Die oude daar deden we al een paar jaar mee en die mocht wel eens opgepimpt worden of versimpelt ook wel. Het werd een beetje rommelig. Of ik deze houd weet ik nog niet helemaal zeker, kan best zijn dat ik nog ga veranderen want ik moet nu via een omweg mijn blog posten zag ik al, best lastig. Kinderziektes zeker van Blogger, maar goed, leuke frisse thema's zaten erbij dus keus genoeg. Verander ik meteen weer mijn blognaam terug in het oude vertrouwde.

Via via kreeg ik te horen dat men gehoord had dat Google (waar Blogger tenslotte van is) misschien we het hele bloggedeelte af ging stoten vanwege de vlog hipe. Leek mij sterk want Vloggen gaat ooit ook vervelen en wie schrijft die blijft. (ze blijven komen die one liners vandaag) En daarin zit m de kneep! Ik schrijf te weinig! Zit ik manlief in zijn nek te hijgen dat hij eens wat meer van zich af moet schrijven, doe ik zelf veel te weinig met mijn eigen overpeinzingen.
Ik blog wel, maar dan alleen de vaste rubrieken. Hopelijk komt daar ook weer verandering in. Ik had de dag willen beginnen met schrijven maar het huishouden riep ook na een paar dagen op bed gelegen te hebben met buikgriep... Er waren ondertussen geen kaboutertjes geweest die het gedaan hebben.

Dus hopelijk krijg ik meer inspiratie en komt het toch allemaal weer goed.
Zo'n 'writing prompt' als een paar jaar geleden zou ook wel helpen, maar die moet je echt goed zoeken. Die liggen niet voor t oprapen.

Alles sal reg kom.

© KH

Comments

Popular posts from this blog

Omgaan met je ex en grenzen stellen.

Vijf jaar geleden is het nu. Dat mijn toenmalige man hier uit dit huis trok. Als vrienden uit elkaar gingen we. Of zouden we gaan, want hoe gaat dat in de praktijk? Natuurlijk wilden we het beste voor de kinderen. Bij elkaar blijven was geen optie, dus dan 'the best next thing, vrienden blijven, op vriendschappelijke voet met elkaar blijven omgaan. In eerste instantie kreeg hij een huis op 10 minuten afstand en hadden we co-ouderschap wat inhield dat de jongens de ene week daar en de andere week hier waren. Wat uiteindelijk niet bleek te werken.

Uiteindelijk is hij 70 kilometer verderop gaan wonen. In het begin had ik, ondanks mijn nieuwe relatie, het er erg moeilijk mee. Het is niet niks, zo'n scheiding. Je bent tenslotte 21 jaar samen geweest waarvan 18 jaar getrouwd. Je rouwt over iemand die niet overleden is. Daarmee kun je het wel vergelijken. Loslaten was moeilijk. Ik mailde teveel, smste teveel en te vaak. Achteraf is dat logisch. Ik moest ineens alles wat hij ooit reg…

Quotes and Pics 7

© KH

Lief Dagboek,

“The truth is the kindest thing we can give folks in the end.”
― Harriet Beecher Stowe
Toen ik een jaar of negen was, kreeg ik een dagboek voor mijn verjaardag. Ik weet niet meer uit mijn hoofd van wie, maar dat staat vast wel in 1 van mijn foto-albums. Mijn vader was erg nauwkeurig met opschrijven in die tijd wie er waren, wat ik kreeg. Ik schreef er meteen in. De eerste dagboeken waren meer week-of maandboeken. Ik was dan ook nog maar negen. Wat had ik nou voor belangrijks te vertellen? Later toen ik wat ouder werd, kwamen de eerste verliefdheden. Ik kreeg 'verkering' en niet eens met de jongen waar ik al jaren zo gek op was maar met de 'next best thing'. Hij vroeg mij dus och waarom ook niet. Lang duurde dat dan ook niet. Nu ik erover nadenk: Ik was het alweer bijna vergeten.


En is dat niet de reden waarom dagboeken zo leuk zijn? De herinneringen die je nu nog terug kunt lezen? En denkt: Maar dat was ik alweer helemaal vergeten? Voor anderen minder interessant waar…