Skip to main content

30 Dagen Blog Challenge dag 27
Mijn (t)huis

Mijn huis is een plek waar ik  me echt thuis voel, een plek die echt helemaal van mij is, al zolang ik er woon. Mijn plekje, mijn toevluchtsoord, mijn 'hide-away' soms ook wel. Ik hou van mijn huis en mijn tuin. Sinds bijna 10 jaar nu staat het ook nog eens op mijn naam en daardoor is mijn huis me alleen nog maar dierbaarder geworden. Het is alsof het niet alleen maar een 'ding' is maar een wezen dat mij bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf. Hier binnen ben ik veilig, mijn huis beschermt mij. Klinkt heel erg he, maar ik ben een echte huismus geworden de laatste tijd.

Maar aan de andere kant.... De eerste keer dat ik in Schotland kwam voelde ik me daar ook meteen thuis. Ik weet niet wat het was maar het was net of ik daar hoorde. Wie weet heb ik daar ooit wel in een vorige leven gewoond. Het voelde alsof ik daar hoorde, alsof het thuiskomen was.
En sommige plekken hebben dat.

Het enige wat ik nog graag wil is dat ik me in mijn eigen vel nog thuis ga voelen, in mijn koppie... want soms is het daar zo'n chaos dat het geen thuis gevoel is, te onzeker om me er thuis te voelen.
Maar daar wordt aan gewerkt. 😉

© KH

Comments

allereerst geef ik je een heel dikke knuffel...... en zeg met het volste vertrouwen 'het komt wel goed schatje'

Je bent goed bezig en doe maar kalm aan, goede dingen komen langzaam zolang je maar steevast doorgaat en af en toe een stapje achteruit zet want dat hoort erbij....

Popular posts from this blog

Omgaan met je ex en grenzen stellen.

Vijf jaar geleden is het nu. Dat mijn toenmalige man hier uit dit huis trok. Als vrienden uit elkaar gingen we. Of zouden we gaan, want hoe gaat dat in de praktijk? Natuurlijk wilden we het beste voor de kinderen. Bij elkaar blijven was geen optie, dus dan 'the best next thing, vrienden blijven, op vriendschappelijke voet met elkaar blijven omgaan. In eerste instantie kreeg hij een huis op 10 minuten afstand en hadden we co-ouderschap wat inhield dat de jongens de ene week daar en de andere week hier waren. Wat uiteindelijk niet bleek te werken.

Uiteindelijk is hij 70 kilometer verderop gaan wonen. In het begin had ik, ondanks mijn nieuwe relatie, het er erg moeilijk mee. Het is niet niks, zo'n scheiding. Je bent tenslotte 21 jaar samen geweest waarvan 18 jaar getrouwd. Je rouwt over iemand die niet overleden is. Daarmee kun je het wel vergelijken. Loslaten was moeilijk. Ik mailde teveel, smste teveel en te vaak. Achteraf is dat logisch. Ik moest ineens alles wat hij ooit reg…

Quotes and Pics 7

© KH

Lief Dagboek,

“The truth is the kindest thing we can give folks in the end.”
― Harriet Beecher Stowe
Toen ik een jaar of negen was, kreeg ik een dagboek voor mijn verjaardag. Ik weet niet meer uit mijn hoofd van wie, maar dat staat vast wel in 1 van mijn foto-albums. Mijn vader was erg nauwkeurig met opschrijven in die tijd wie er waren, wat ik kreeg. Ik schreef er meteen in. De eerste dagboeken waren meer week-of maandboeken. Ik was dan ook nog maar negen. Wat had ik nou voor belangrijks te vertellen? Later toen ik wat ouder werd, kwamen de eerste verliefdheden. Ik kreeg 'verkering' en niet eens met de jongen waar ik al jaren zo gek op was maar met de 'next best thing'. Hij vroeg mij dus och waarom ook niet. Lang duurde dat dan ook niet. Nu ik erover nadenk: Ik was het alweer bijna vergeten.


En is dat niet de reden waarom dagboeken zo leuk zijn? De herinneringen die je nu nog terug kunt lezen? En denkt: Maar dat was ik alweer helemaal vergeten? Voor anderen minder interessant waar…