Skip to main content

30 Dagen Blog Challenge, dag 13Mijn favoriete film

Oei, daar vraag je me wat, dat is net zoiets als; wie is je lievelingskind... 😁 Ik heb er geen, of in het geval van de films, kan ik niet kiezen. (kinderen zijn me beiden even lief)

Maar goed ik waag een poging;


Labyrinth met David Bowie is altijd 1 van mijn favorieten geweest. Misschien wel dé favoriete...

En dan hebben we natuurlijk ook nog Charlie and the Chocolate factory


van de onlangs overleden Gene Wilder. Ook geweldig.
En deze... heerlijk! The Princess Bride. Geweldige film.
Verder ben ik gek van ;

dit soort films... ik hou niet van musicals maar wel van die oude van Gene Kelly en vooral Danny Kaye!
Maar ook de Harry Potter films en Hobbit en LOTR films etc.. En vooral veel scifi... en Benedict Cumberbatch natuurlijk .

© KH

Comments

En geen in dit rijtje verbaast me..... integendeel moet ik bekennen ;-)

fijn dat het je toch gelukt is.....

Popular posts from this blog

Omgaan met je ex en grenzen stellen.

Vijf jaar geleden is het nu. Dat mijn toenmalige man hier uit dit huis trok. Als vrienden uit elkaar gingen we. Of zouden we gaan, want hoe gaat dat in de praktijk? Natuurlijk wilden we het beste voor de kinderen. Bij elkaar blijven was geen optie, dus dan 'the best next thing, vrienden blijven, op vriendschappelijke voet met elkaar blijven omgaan. In eerste instantie kreeg hij een huis op 10 minuten afstand en hadden we co-ouderschap wat inhield dat de jongens de ene week daar en de andere week hier waren. Wat uiteindelijk niet bleek te werken.

Uiteindelijk is hij 70 kilometer verderop gaan wonen. In het begin had ik, ondanks mijn nieuwe relatie, het er erg moeilijk mee. Het is niet niks, zo'n scheiding. Je bent tenslotte 21 jaar samen geweest waarvan 18 jaar getrouwd. Je rouwt over iemand die niet overleden is. Daarmee kun je het wel vergelijken. Loslaten was moeilijk. Ik mailde teveel, smste teveel en te vaak. Achteraf is dat logisch. Ik moest ineens alles wat hij ooit reg…

Quotes and Pics 7

© KH

Lief Dagboek,

“The truth is the kindest thing we can give folks in the end.”
― Harriet Beecher Stowe
Toen ik een jaar of negen was, kreeg ik een dagboek voor mijn verjaardag. Ik weet niet meer uit mijn hoofd van wie, maar dat staat vast wel in 1 van mijn foto-albums. Mijn vader was erg nauwkeurig met opschrijven in die tijd wie er waren, wat ik kreeg. Ik schreef er meteen in. De eerste dagboeken waren meer week-of maandboeken. Ik was dan ook nog maar negen. Wat had ik nou voor belangrijks te vertellen? Later toen ik wat ouder werd, kwamen de eerste verliefdheden. Ik kreeg 'verkering' en niet eens met de jongen waar ik al jaren zo gek op was maar met de 'next best thing'. Hij vroeg mij dus och waarom ook niet. Lang duurde dat dan ook niet. Nu ik erover nadenk: Ik was het alweer bijna vergeten.


En is dat niet de reden waarom dagboeken zo leuk zijn? De herinneringen die je nu nog terug kunt lezen? En denkt: Maar dat was ik alweer helemaal vergeten? Voor anderen minder interessant waar…