Sunday, 13 October 2013

Muziek op zondag, War of the Worlds

Vrijdag zat ik (geholpen door mijn Jongste zoon, eerlijk is eerlijk) muziek op mijn Ipod shuffle te zetten via Itunes en met het uitkiezen wát ik er dan op zou zetten behalve de favorieten die er al op stonden, kwam ik oa bij War of the Worlds uit.
Al bij de eerste tonen krijg je toch kippenvel over je lijf? Vreselijk mooi. Nu kun je niet een heel album hier neer zetten, maar wel een aantal nummers dan toch. En mocht je zin hebben om (en met dit weer niets anders te doen hebben) het hele album te luisteren, dan zal ik de link naar het hele album ook onderaan neerzetten, voor de liefhebbers.

Eerst even wat achtergrondinfo:

Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds is een muziekalbum uit 1978 gemaakt door de musicus Jeff Wayne samen met andere artiesten. Het is een conceptalbum, gebaseerd op het gelijknamige boek van H.G. Wells, en vertelt het verhaal uit dit boek begeleid door enkele muzikale nummers. Aanvankelijk werd het uitgegeven als elpee, later als een dubbel-cd.In maart 2007 bracht Universal Pictures Benelux voor het eerst een DVD uit van dit album. In 2012 herbewerkt Jeff Wayne de musical en krijgt als album titel Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds "The New Generation".

http://deskarati.com/wp-content/uploads/2012/02/war_of_the_worlds.jpg

The War of the Worlds bevat Richard Burton als de verteller-protagonist, Justin Hayward (van The Moody Blues), Phil Lynott (van Thin Lizzy), Julie Covington (Don't cry for me Argentina) en David Essex.

"Forever Autumn", "Thunder Child", en "The Spirit of Man" zijn enkele van de meest herkenbare individuele nummers van het album. "Forever Autumn" belandde in het Verenigd Koninkrijk zelfs in de top 10, en werd toegeschreven aan Justin Hayward. Veel van de teksten van de muzieknummers werden geschreven door Gary Osborne, voormalig tekstschrijver van Elton John.

Om de uitgave in 1978 te promoten werd een speciaal album verkocht aan radiostations. Speciale intro’s en eindes moesten worden toegevoegd aan enkele nummers omdat deze niet waren geschreven voor een radio-uitzending. Deze radioversie werd zo goed ontvangen dat CBS in 1981 besloot deze versie ook uit te brengen onder de titel Highlights from Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds.

De cover van het album werd getekend door Peter Goodfellow, Geoff Taylor en Michael Trim. De driepoot afgebeeld op de cover is een van de bekendste versies van dit Martiaanse voertuig.

En dan nu de muziek:

Jeff Wayne's Musical Version of War of the Worlds-Eve of the War  part I

Justin Hayward-Forever Autumn (Naration Richard Burton)

War of the Worlds-Thunderchild

Jeff Wayne's War of the Worlds Full Album I

Jeff Wayne's War of the Worlds Full album II

© KH

2 comments:

Gert Jan Hermus said...

Dit is inderdaad prachtige muziek. Van die muziek die je jammer genoeg vergeet. Maar gelukkig is er dan altijd weer iemand die je er aan herinnert ;-)

Groeten uit Sneek,
dzjiedzjee.blogspot.com

Kati H said...

Graag gedaan Gert Jan. Hoop dat je genoten hebt. :)