Thursday, 1 August 2013

Festivalgangers

En weg is hij, voor het eerst alleen op vakantie. Nou ja, hij is al eens vaker zonder mij weggeweest natuurlijk. Op Scoutingkamp, met zijn vader, maar nooit echt helemaal alleen zonder (bege)leiding. En vandaag is hij met 2 andere vrienden voor het eerst weg. Nog maar een lang weekend maar toch. En ook nog naar een festival waarvan ik weet dat ze daar zeer relaxed zijn.
Het loslaten voor mij is weer een stapje verder. Iets moeilijker bij deze zoon vanwege zijn autisme, waar hij zelf uiteraard helemaal niks van wil weten en liever doet of dat er niet is.


 http://www.bastaard.net/sites/default/files/nieuwsimages/oldstories/nieuws/evenementen/4gm-castlefest-vrijdag.png

Het worden een paar snoeihete dagen ook nog. Morgen kan het wel warmer dan 35 graden worden. Mijn Jongste kennende doet hij gewoon zijn spijkerbroek aan en een zwart T-shirt. Geen korte broek die ook in de tas zit, of een lichter kleur shirt. Er werd net op het nieuws al gewaarschuwd dat festivalgangers uit moesten kijken met alcohol met dit extreme weer. Natuurlijk heb ik dat ook gezegd maar ja, het 'kind' is 16, mag dit jaar nog drinken, volgend jaar is het even een jaar afgelopen, en gaat dat uiteraard ook gewoon doen ook. En geef hem eens ongelijk. Ik zou hetzelfde gedaan hebben, onder moeders vleugels uit!

 http://www.639festivals.nl/wp-content/uploads/2012/05/sziget-festival.jpg

Morgen gaat Oudste. Met de nachttrein naar Hongarije. Ook al naar een festival. Sziget. Dat is een eiland nota bene! Ook daartegen heb ik meermalen gezegd dat hij op moet passen, voorzichtig moet zijn enzovoorts... Uitentreuren. Maar of ze het willen horen is een ander verhaal.
Als moeder kun je niet meer doen dan dat. En verder het gewoon los laten, hopen dat alles wat je ze meegegeven hebt voldoende is en wachten tot ze weer veilig en wel thuis zijn.
Van een afstand meegenieten met de line-up. 
En ademhalen, dat vooral. ;-)

© KH

Rapalje heb ik zelf al een aantal keer mogen zien en Jongste ook maar ziet ze dit jaar als het goed is weer: Oudste gaat Editors zien, nu hoopt deze moeder dat hij mij bij minstens 1 liedje mee zal laten luisteren via de gsm... zou fijn zijn! :-D Groot fan van deze band!


3 comments:

A van de Aa said...

Zitten er nog nagels aan de vingers ?

Kati H said...

:-D nog maar nét A!

Gert Jan Hermus said...

:-)
Je moet maar zo denken; ze weten echt wel hoe het hoort. Sterkte ;-)