Monday, 15 July 2013

Top 5: Must see places

Dankzij Daan's Blog over vakanties en de plekken waar ze ooit nog eens heen wil, bedacht ik (en met toestemming van Daan) dat ik hier ook eens over wilde bloggen. Of het net als bij haar een top 10 wordt weet ik aan het begin van dit blog nog niet.

De plekken die ik ooit nog eens zou willen zien. (als t ff kan) :

1. Peru (Machu Picchu)

 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7e/Machu_Picchu_early_morning.JPG/270px-Machu_Picchu_early_morning.JPG
Machu Picchu

Waarom weet ik niet. Ik kan het niet uitleggen, maar al mijn hele leven lang heb ik iets met de Inca's en die plek. Het is een gevoel. Als ik zie wat een klim het is om daar te komen, denk ik niet dat het m ooit gaat worden met mijn lijf maar toch, het trekt... Heel erg.

2. New Orleans Usahttp://www.trekexchange.com/images/NO_French_Qtr.jpg
French Quater

Ooit een boek gelezen dat zich daar afspeelde en kennelijk is het zo goed beschreven dat ik meteen dacht: Ik moet daarheen. Ik héb helemaal niks met Amerika. Wil er helemaal niet heen, nooit! Maar alleen daar zou ik heen willen. Of het na de orkaan nog zo mooi is weet ik niet.  Maar de bayou dat deel wel. The French Quarter, de mooie gebouwen van toen, zijn die er nog? Ik weet t niet eigenlijk. Maar het New Orleans van toen waar ik over gelezen heb, was speciaal, en dan een tochtje door die hele speciale Mississipi bayou..

http://www.bon-voyage.co.uk/img/uploads/7717_fit588x588.jpg
Bayou

3. Ierland 


http://www.abronova.com/uploads/2011/05/ex2.jpg
the Cliffs of Moher

Ik ben ooit in Dublin geweest. Prachtige stad, zeer gemoedelijke en relaxte en vriendelijke mensen zoals ik vind dat alle mensen zijn in de Noordelijke landen zoals de UK, Ierland, Zweden en Noorwegen bv. De sfeer is daar heel anders dan hier en zo ver is t toch niet. Ik zou vooral de kust eens willen zien hoewel het binnenland ook zo mooi moet zijn.

4. Heel Engeland en Schotland (al staan deze eigenlijk met stip op 1)

http://farm8.staticflickr.com/7047/6987289392_003f6489b3_z.jpg

Het spreekt voor mij voor zich dat ik eigenlijk alle counties nog wil zien en het moois wat er te zien is in the UK... Hoewel ik al veel van Schotland gezien heb, echt nog niet alles. Van Engeland idem. Mijn favoriete vakantieland. Yorkshire bijvoorbeeld en dan Jane Eyre country (eigenlijk Brönte country naar de zusjes Brönte) Of het Lake District (en dan dus Miss Potter haar stek) Wales staat ook hoog op dat lijstje maar ook alle plekken die met King Arthur te maken hebben omdat ik daar nu eenmaal gek op ben, met alles wat met King Arthur te maken heeft. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

5. Zweden.

http://www.kanorotterdam.nl/rcc/images/rcg072.jpg

Ik ben 1x in Zweden geweest en het is zo'n mooi, open land, vol schitterende natuur. Je kunt er uren rijden zonder iemand tegen te komen. Als je 's avonds bij zonsondergang, die niet echt ondergaat, want het is niet echt donker in de zomer, zachtjes in de natuur, in het bos of veld elanden gaat spotten geheid dat je er tig tegenkomt! Meestal vrouwtjes want de heren laten zich heel moeilijk zien. Vrouwtjes met jongen. Wij hebben er heel veel gezien toen. We hebben maar een klein deel gezien en het land is zo immens groot!
Ooit terug liefst in een camper dus. 

Ik hou het maar bij deze top 5... Misschien staan er nog wel meer op mijn lijstje waar ik nu niet op kan komen.. Komen ze later wellicht aan de beurt.

© KH

4 comments:

A van de Aa said...

Voor mij omgekeerde volgorde.

klaproos said...

ahhh nr 2 ben ik geweest:-)
was inderdaad de moeite waard:-)

xxx

Kati H said...

Ja A ik dacht later ook, och het is niet perse deze volgorde maar wel deze 5. :)

Echt Roosje? Dacht ik al! :)

julia said...

Gewoon gaan he