Friday, 21 June 2013

Top 5: Inspirerende Websites

1. http://www.goodmornings.org/

Ik had al vaker over deze man en zijn site gehoord maar vanmorgen was hij op de radio bij Giel en weer vond ik zijn idee erg leuk. Tja, hier in Brabant is het de gewoonste zaak van de wereld om elkaar 'goedemorgen' te wensen als je elkaar tegen komt. Nee, ook weer niet iedereen, maar toch wel vaker dan 'de gemiddelde Nederlander' durf ik te wedden. Het idee achter deze site is dan ook erg leuk: Stuur je filmpje in met je goedemorgen voor een betere, vrolijkere en positievere toekomst.

Goodmornings the story » Goodmornings

2. http://www.ted.com

Ook wel bekend als Ted TV. Veel mensen die veel te zeggen hebben over vele onderwerpen. Heel inspirerend. En je vaak achterlatend met een : o ja.. En weer iets om over na te denken:

http://www.ted.com/playlists/91/everything_you_thought_was.html

3. http://www.lettersofnote.com/

Gewone brieven van niet zo gewone mensen, of toch? Beroemdheden die brieven schrijven en waar anders geen aandacht aan besteed zou worden als ze niet beroemd geweest waren. Nu verzameld op deze site:

Bijvoorbeeld deze brief van Che Guevara aan zijn kinderen:

[1965]

To my children


Dear Hildita, Aleidita, Camilo, Celia, And Ernesto,


If you ever have to read this letter, it will be because I am no longer with you. You practically will not remember me, and the smaller ones will not remember me at all.


Your father has been a man who acted on his beliefs and has certainly been loyal to his convictions.

Grow up as good revolutionaries. Study hard so that you can master technology, which allows us to master nature. Remember that the revolution is what is important, and each one of us, alone is worth nothing.

Above all, always be capable of feeling deeply any injustice committed against anyone, anywhere in the world. This is the most beautiful quality in a revolutionary. 
Until forever, my children. I still hope to see you.

A great big kiss and a big hug from,


Papa


4. http://www.calm.com/

Ik heb hem gevonden! Dé mediteer site! Eindelijk! Heerlijk relaxed even de boel de boel laten. Aanrader!

5. http://make-everything-ok.com/

En deze laatste, och if only... Ik moest er wel om lachen toen ik hem tegen kwam! Laten we wel wezen, zouden we niet allemaal willen dat het met 1 druk op de knop weer ok was? :-)

© KH

No comments: