Monday, 10 June 2013

Koninklijk bezoek Brabant

http://www.koninklijkhuis.nl/umbraco/imagegen.aspx/?image=%2F1144807%2Fanp-23520935-groningen-web.jpg&width=&height=400&crop=resize&class=local&name=
Laat er vooral geen misverstanden over bestaan. Ik ben zo Brabants als het maar zijn kan en zo Koningsgezind als ze komen, misschien op mijn moeder na dan.
Maar wat mijn provincie nu flikt, dat kan gewoon niet.

Aanstaande woensdag komen Koning Willem Alexander en Koningin Maxima naar Brabant, onder andere naar Den Bosch. 'Hou het alsjeblieft sober', zei onze nieuwbakken koning. Sober? Welnee, de Provincie Brabant denkt daar anders over. Maar liefst 5 ton gooien zij ertegen aan. Het koninklijk paar komt 5 uur. Dat is 1 ton per uur.
Honderdduizend euro per uur! Vijfhonderdduizend euro in vijf uur tijd, poef, weg.
En dat terwijl Brabant het hoogste werkeloosheidscijfer van Nederland heeft!
'We moeten bezuinigen, de broekriem aantrekken, meer belasting betalen, nog meer belasting betalen, onder de 3 % van Brussel komen'. Ja iedereen behálve de Provincie Brabant kennelijk.

http://2.bp.blogspot.com/-reQFUrcapI8/UO3C5IORglI/AAAAAAAAMok/mi7ndxZMVD0/s1600/Bossche+bol+ansicht+zonder+postzegel.jpg

Voor Willem en Max hoeft het allemaal niet hoor. (we mogen Willem en Max zeggen, voor hen geen protocol immers) Een gratis kopje koffie van de Albert Heijn was ook goed geweest. En ik denk dat we voor gratis reclame Jan de Groot best wel zover hadden gekregen een echte Bossche Bol aan te bieden. En met een:
'Sorry Willem en Max, het zit er even niet aan'. was het gewoon goed geweest. Maar nee, Den Bosch pakt gigantisch uit. En wie krijgen er uiteindelijk de schuld terwijl zij vragen om het vooral sober te houden? Juist: Willem en Max. De massa gaat hen met de beschuldigende vinger nawijzen: 'Zie je wel hoeveel 'ze' kosten'! En het is niet eens de schuld van onze Majesteiten.

Het kan ook anders. Grote steden als Utrecht en Haarlem houden het sober: € 21.000 en € 10.000. Dus het kan wel. Alleen Brabant moet zich weer van de 'gezelligste' kant laten zien. Gezelligheid kent geen tijd, maar wel geld. Geld moet rollen en vooral het geld van de Provincie Brabant.
Misschien kan de provincie voortaan als ze geld over hebben even nadenken en het aan de vele werklozen besteden? Het echt sober houden als gevraagd en werk verschaffen in plaats van bedrijven sluiten of verkopen aan het buitenland. Investeren in de zorg zodat niet binnenkort zoveel thuiszorgmedewerkers op straat komen te staan. Het zijn maar wat ideeën voor de Provincie, mochten ze niet weten wat ze met het teveel aan geld moeten doen, mijn eigen man zit ook zonder werk thuis, misschien hebben ze nog een baantje voor hem daar in dat grote provinciehuis in Den Bosch?

© KH

6 comments:

A van de Aa said...

Zo, Dit ben je kwijt ;-)
Ik heb nu zin in een lekker bol !!

Kati H said...

Hmm ja lekker A! ;)

A van de Aa said...

Wel eentje van de enige echte De groot he !?!!!!!

Kati H said...

Zijn er andere dan? :)

A van de Aa said...

Eigenlijk niet ;-)

klaproos said...

je hebt helemaal gelijk kati,

schofterig van de gemeente