Wednesday, 27 March 2013

Sehnsucht

“It almost hurt me . . . like a bird in a cage when the other birds of its kind are flying home . . . to find the place where all the beauty came from—my country, the place where I ought to have been born. The longing for home.” - C.S. Lewis

Soms knaagt het weer even. Zelfs als ik de beelden op tv zie hoe ze daar nu, nota bene in Maart, ingesneeuwd zitten. Of als ik aan het rondneuzen ben op het www en de mooiste foto's zie van mijn geliefde Schotland op andere weblogs zoals deze: scotlandinfo of deze: around-scotland

De laatste is van een Poolse vrouw die voor een paar jaar in Edinburgh ging wonen en er nooit meer weg ging. Kijk en dát snap ik nou zo goed! Daar droom ik nou van. Zeker gezien mijn laatste trip naar Schotland én Edinburgh alweer ruim 5 jaar geleden is. Het kriebelt weer, het knaagt. En het kan niet. Temeer omdat Lief wederom zonder werk thuis is komen te zitten.

Daarom voelt de quote van C. S. Lewis precies zo bij mij, zoals hij bedoelt is: Sehnsucht, geen mooier woord is er om te beschrijven hoe je je voelt. Het gevoel dat je ergens hoort te zijn maar er niet bent, het intense verlangen er te willen zijn, maar er niet kunnen zijn. Zo'n verlangen dat het pijn doet, van binnen: Sehnsucht.


Gelukkig kwam mijn moeder op het lumineuze idee om mijn petekind, zus en mij mee te nemen voor een lang weekend naar 'de overkant'. Drie dagen Londen gaat het worden in mei. Het is voor mij 'the next best thing', want het is de UK! En ooit, in dit leven of het volgende, woon ik daar: In het land wat mij niet los laat, wat aan mij blijft trekken: Kom! Kom naar huis!

 
Rannoch Moor


Loch Etive


Castle Stalker


Loch Leven


Eilean Donan Castle


Loch Achtriochtan Glencoe
My most favorite place in the world the west coast of Scotland and Glencoe.

© KH

1 comment:

klaproos said...

prachtige plaatjes kati