Monday, 7 May 2012

Venus TransitieOver een maand gebeurd er iets heel bijzonders. Op 6 juni 2012 is er een Venus Overgang of transitie. Dan schuift de planeet Venus voor de zon langs en is dat in de Benelux onder andere te zien.
Zo'n Venus overgang is een zeldzaam verschijnsel en gebeurd maar vier keer in de 243 jaar. De laatste was dan wel in 2004 dus nog maar kort geleden maar de eerst volgende is pas weer in 2117! Ik denk niet dat wij dat met zijn allen nog mee zullen maken! Sterker nog, die is dan niet eens zichtbaar in Europa, de eerstvolgende die zichtbaar is in Europa komt in 2125.Er zit een ritme in wanneer de overgangen zijn. Om de 121,5 jaar of 105,5 jaar. Hoe dat kan lees je hier .
Maar dat is niet het enige wat er met de Venus overgang is. Is het toevallig dat het net 6 maanden voor het einde van de  Maya Kalender plaats vindt? De Maya kalender die begon bij de 'Geboorte van Venus' zoals de Maya's het zelf noemden?

venus transit 2012

Wetenschappers beweren dat aardbevingen en Tsunami's die in 2004 plaats vonden allemaal een gevolg zijn van de Venus transitie!
Pavel Smutney, een wetenschapper uit Slowakije, zei er het volgende over:

"De aardbeving die plaatsvond op 26/12/2004 had zeer nauwe banden met de Venus-transitie op 8/6/2004. De Aarde, Venus en de Zon waren op een lijn, en bovendien deze lijn wees in de richting van sterrenbeelden Stier, Orion, Tweelingen, waar de belangrijkste zwaartekracht, vanuit de ruimte, dichtstbijzijnde sterren en nevelen vandaan komen.

"De aardas is gekanteld in de richting van de sterrenbeelden in het huidige tijdperk, evenals de indeling van de binnenste planeten. Daarnaast was de Maan (einde van de lente, begin van de zomer) in de hoogste positie in de hemel, dus waar haar getijde krachten het sterkst zijn. Tijdens de aardbeving in Indonesi├ź en de tsunami was Venus weer in dezelfde positie als 7 maanden daarvoor."

Ook in 1883, 9 maanden na de Venus Transit van 1882, vond er een ramp plaats. De vulkaan Karkatoa barstte uit en aardbevingen en tsunami volgden waarbij zo'n 10.000 mensen het leven lieten.

Met andere woorden: Heeft de Venus transitie dus invloed op de aarde en eventuele rampen of andere zaken? En heeft nu het einde van de Maya kalender ermee te maken? 

We zullen het moeten afwachten. Maar als de maan invloed op de aarde heeft, dan zal Venus dat zeker ook hebben. Alleen is het te hopen dat het een positieve invloed zal zijn. 

Wil je de transitie volgen: Het gebeurd hier op 6 juni 2012 vooral 's nachts. Maar met een beetje geluk (er is al berekend dat het dan bewolkt zal zijn) kun je het zien vanaf zonsopkomst tot iets voor 7 uur 's morgens. Dus maar anderhalf uur. 
Niet vergeten! Belangrijk: Zet een Eclipsbril op! Kijk niet direct in de zon! 


© KH

1 comment:

Christiaan Hupkes said...

Ik ben benieuwd of over 7 maanden er ergens ter wereld een natuurramp plaats gaat vinden. Goed geschreven artikel!