Monday, 23 January 2012

Het jaar van de DraakGisteren was het Chinese Nieuwjaar en is dus ook het Jaar van de Draak aangebroken. Behalve dat mensen met een kinderwens dit jaar draken van kinderen kunnen verwachten, wat staat ons allemaal te wachten in het Jaar van de Draak?Een jaar van geluk en beweging

De Chinezen bezien een Drakenjaar als een jaar van geluk, een jaar dat zich leent om nieuwe zaken op te starten.
Het jaar van de Draak biedt mogelijkheden voor ons allemaal. Er is vast een algemene voorspelling maar wil je het precies weten dan zou je de horoscoop voor jouw teken in de Chinese dierenriem moeten lezen. Hoe werkt dat eigenlijk? 

Bij de Chinese Astrologie wordt de tijd berekend in cycli van 60 jaar. De 12 dierentekens verschijnen elk 5 x in elke 60-jarige cyclus. De Chinese Kalender heeft de Maan als vertrekpunt, en de Maan komt 12 tot 13 keer terug in een jaar.

In de Chinese horoscoop moeten we het jaar, de maand en het uur van de geboorte weten om een volledige horoscoop te kunnen maken. Een Chinese maand heeft 29 tot 30 dagen. Elke 3 tot 4 jaar wordt een maand aan het Chinese jaar toegevoegd om ongeveer gelijk te komen met de westerse jaartelling. Het Chinese uur is gelijk aan twee westerse uren.

Omdat Chinezen rekenen in maanjaren begint de Chinese kalender niet zoals bij ons op 1 januari, maar ergens in de periode tussen eind januari en midden februari en dat verklaart ook waarom een chinees dierenriemteken bijvoorbeeld van 15 februari tot 2 februari van het daarop volgende jaar kan heersen.
Al meer dan vijfduizend jaar proberen de Chinezen met behulp van o.a. astrologie de levensloop van een mens te doorgronden.

De Chinese astrologie heeft een cyclus van twaalf jaar, beginnend met het jaar van de Rat en eindigend met het jaar van het Varken.

In de Chinese astrologie is iemand nooit maar één dier, maar bestaan we uit 3 dieren:
- de jaardieren (het geboortejaar)
- de maandieren (de geboortemaand)
- de innerlijke dieren (de geboortetijd)

Jaardier
Het jaardier staat voor ons uiterlijk gedrag: per dier zijn er vijf verschillende types (de 5 elementen). Het jaardier -meestal je 'Chinese teken' genoemd- geeft een basisbeschrijving van de persoon, met name naar buiten toe.

Maandier
Het maandier wordt afgeleid van de geboortemaand en speelt een belangrijke rol bij de vorming van onze persoonlijkheid en onze relaties.

Innerlijk dier
Het Innerlijk dier leiden we af van het geboortetijdstip en zegt iets over ons innerlijk leven.

Ook de resterende duidingselementen zijn anders, behalve met de twaalf jaar-, maan- en innerlijke dieren worden ook de vijf elementen, Yin & Yang, en de seizoenen bij de duiding betrokken.


Volgens de legende zou Boeddha op een mooie dag alle dieren bij zich geroepen hebben, Maar er kwamen er slechts 12 opdagen. Om deze dieren te belonen schonk Boeddha aan elk van de 12 dieren een jaar waaraan het specifieke eigenschappen en kenmerken mocht verlenen.

Maar ook al is dit een wijd verbreide legende, het kan niet waar zijn omdat men in het begin van de Chinese astrologie werkte met 27 maantekens en 36 dierentekens.

Pas nadat het maanjaar aangepast was aan het zonnejaar van het westen ontwikkelden zich de 12 dierenriemtekens waar wij nu nog steeds mee werken.

De Chinese tekens vertonen overeenkomsten met de Westerse tekens, ze zijn niet helemaal gelijk - maar wel in grote lijnen.

Rat - Boogschutter
Os - Steenbok
Tijger - Waterman
Konijn - Vis
Draak - Ram
Slang - Stier
Paard - Tweeling
Geit - Kreeft
Aap - Leeuw
Haan - Maagd
Hond - Weegschaal
Varken - Schorpioen

Ikzelf ben een geit of schaap. Mijn gewone sterrenbeeld is Maagd. Mijn gewone sterrenbeeld vind ik niet altijd kloppen. Dat van de geit, klopt die wel? Nee ook lang niet alles al komt er wel veel meer overeen. Handig om te weten is ook met wie je wel of niet klikt. Vooral in relaties. 

Wil je zelf weten wat je Chinese teken is of je Jaar horoscoop, neem dan een kijkje op 1 van deze site:© KH

Bron: Catharinaweb.nl

No comments: