Thursday, 22 December 2011

Serious RequestAl de hele week staat het Glazen Huis in Leiden en is de actie Serious Request weer aan de gang. Het lijkt wel of meer dan ooit dit het land bezig houdt. Mij in ieder geval wel. Ik volg het op de radio, en op de tv. Het is afzien voor de 3 DJ's in het huis. Heel de week geen eten en af en toe een of ander sapje, de ene keer smakelijker dan de ander keer.
Het doel is dit jaar: This one's for Mama. De Serious Request actie van 3FM haalt geld op voor het Rode Kruis. Die organisatie gaat het geld gebruiken om moeders te helpen die door een oorlog- of conflictsituatie niet meer de middelen hebben om op eigen benen te staan. Er zijn zeker vijfentwintig landen waarin gevluchte moeders die hulp kunnen gebruiken. Het Rode Kruis zorgt voor essentiële, primaire zaken als onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden.Ik heb zelf gisteren ook een donatie gedaan in de vorm van een plaat aanvragen. Ook jij kunt nog meedoen. Steun deze actie en help deze moeders. Kijk op de site van 3FM voor meer info. 
De 3 DJ's staan nog 2 dagen in het Glazen Huis. Help hen aan een gigantisch bedrag voor de moeders in oorlogsgebieden! In deze (Kerst)tijd van reflectie misschien wel een goed streven. 


© KH


3 comments:

klaproos said...

het is een prachtig iets dat mensen daar zoveel geld voor over hebben,

wara ik tóch altijd weer bang voor ben is dat er veel geld aan de strijkstok blijft hangen en een of ander grote meneer
nóg rijker wordt en de armen nóg meer vertrapt,

ik zou de mensen liever ter plekke helpen, kleinschalig en zorgen dat ze zich kunnen bedruipen,

maar je wordt er wel door meegnomen door zo'n massal gebeuren dat wel kati

Kati said...

Ik denk dat het allemaal heel goed gecontroleerd wordt, Klaproos, waar het geld heen gaat. Ik denk dat het wel meevalt met wat er aan de strijkstok blijft hangen.

Daan (Dan) said...

die van stubru is veel leuker...
{hahaha!!!!}