Friday, 4 November 2011

You are what you think


Ik ben al een tijdje bezig met anders naar mezelf en mijn leven te kijken. Ik heb opnieuw het boek The Secret opgepakt en ben die gaan lezen. The power of positive thoughts. Er is een hoop voor te zeggen zo niet alles. Als je anders naar de wereld kijkt, zie je verdomd veel negatieve mensen die jou proberen naar beneden te halen in hun negatieve spiraal. Die energie zuigen! Ik ken er velen in mijn omgeving. In the Secret staat dat wat je denkt je ook krijgt. Als je denkt dat je ook altijd maar schulden hebt dan zend je dat ook uit en krijg je meer schulden. Denk gewoon hoe rijk je bent en hoe goed je het toch hebt. Begin met iets kleins. En denk daarna aan iets groots. Wat je graag wilt zijn of worden of krijgen.

Ben je niet tevreden met je huidige situatie? Dan kun je wel iedereen de schuld daarvan geven maar je zult het toch echt zelf op moeten lossen. Dat kan niemand anders voor jou doen. Het is makkelijker de schuld bij anderen te leggen, natuurlijk. Maar jouw leven ligt in jouw eigen handen. Als het je niet bevalt, verander het dan. Het is jouw eigen leven. Laat niemand beslissen over jouw leven!
Begin met positiever in het leven te staan. Sta 's morgens op en zeg dank (waar je dan ook in gelooft, een God, moeder Aarde, wie dan ook) voor alles wat je  hebt, voor de nieuwe dag, voor het feit dat je wakker wordt, voor het mooie weer, voor de prachtige herfstkleuren en de overtrekkende ganzen. Noem maar op. Je begint je dag zoveel beter dan met zeuren en klagen over pijntjes of het afgevallen herfstblad wat zich voor je voordeur verzameld heeft. Denk op ieder mogelijk moment aan wat je wilt hoe jouw leven eruit moet zien. Denk niet: Straks of later. Nee nu. Hoe jij het nu wilt. Visualiseer hoe jij wilt hoe je leven eruit moet komen te zien en probeer dat te realiseren. Wat is er mooier om te denken aan die droombaan of dat droomhuis? Je wordt er alleen al blijer van. En als je de voorbeelden mag geloven komt het uit ook. Het beeld wat je naar het Universum stuurt moet wel positief zijn.

Vind je het zweverig klinken? Och, misschien dacht ik in het begin ook wel zo. Maar wat dan nog? Alles beter dan altijd maar dat zwart kijken en negatieve gedoe om je heen toch? Ja het leven is niet makkelijk maar wat dan nog? Moet je dan altijd maar je ook zo'n houding aanmeten en in de slachtofferrol gaan zitten? Leef! Geniet! En ben dankbaar voor wat je hebt! Ben positief en stel alles in het werk om jezelf te verbeteren,   en als er dan iets goeds uit voortkomt is het wel dat je een prettig, fijn en positief leven hebt. Want zeg nou zelf: Niks zo erg dan de hele tijd voor mopperkont versleten worden toch?

© KH

2 comments:

sis said...

My sentiments exactly! (om maar met film quote te spreken)
Weet zeker dat je leven er een stuk leuker door wordt, het glas is beter halfvol dan halfleeg.
En zeg nou zelf, wie zit er te wachten op mensen die altijd maar klagen? Niemand toch? Dat zijn de mensen die de energie uit anderen zuigen, de blije mensen, daar KRIJG je energie van! loop met een glimlach rond, en je krijgt m terug! Goede houding om je dag te starten! xx

Kati said...

Thanks Sis! *tip send positive thoughts to mum, damn! She needs them* Net aan de phone gehad. *zucht*