Saturday, 24 September 2011

Slapstick

Op Twitter is het trending topic al een aantal dagen: Doe eens normaal man. Dé uitspraak van 'de heer' Wilders tegen onze premier Rutte. Nu kan ik denken wat ik wil over deze (niet door mij gekozen) regering, maar in mijn ogen zég je dat niet tegen een premier. Gedoogpartij of niet. Je zegt dat niet en zeker niet als volksvertegenwoordiger. Als volksvertegenwoordiger heb je in mijn ogen niet alleen als taak de vertegenwoordiging van het volk, (het woord zegt het al) maar ook een voorbeeldfunctie. Dat de heer Wilders daar nogal wat moeite mee schijnt te hebben is inmiddels algemeen bekend.
Ik heb de hele Algemene Beschouwingen niet gevolgd maar ik heb daar inmiddels spijt van gekregen. De korte filmpjes die ik na alle ophef terug gezien heb op YouTube leken wel een soort van slapstick uit de jaren '30. De heer Wilders kan zichzelf niet meer voor gek zetten dan dat hij nu aan het doen is. In zijn ogen is hij Henk en Ingrid nog steeds aan het vertegenwoordigen (vraag me nog steeds af wie dat zijn) en doet hij daar alles voor, maar in de ogen van zoveel anderen is hij van zichzelf een grote karikatuur aan het maken. De beledigingen vliegen over en weer in de Tweede Kamer voornamelijk komend uit de mond van dezelfde meneer Wilders. Zijn opmerking tegen mevrouw Sap dat er bij haar nooit een stekker ingezeten heeft, wekte in de Kamer de lachspieren op, maar is eigenlijk te triest voor woorden. De opmerking tegen dhr. Cohen dat hij de bedrijfspoedel van het Kabinet is, ging alle perken te buiten. Het schoothondje van premier Rutte. Het zal je maar gezegd worden. Overigens loste dhr. Cohen het prima op, maar moet dit allemaal? Is dit nu nodig? Is dit kleutertje luister of moet dit zooitje ons land door de crisis heen trekken?

Ons land verhard. Op de straat hoor je niet anders dan mensen die elkaar beledigingen naar het hoofd gooien.  Sterker nog: Nederland staat op nr. 1 voor wat betreft grof taalgebruik binnen de Europese gemeenschap.Niet iets om trots op te zijn denk ik. Ook iets waar dit Kabinet niet echt een voorbeeld geeft hoe het dan wel moet.
Overigens vind ik het Engelse Parlement nog steeds 1 van de meest geweldige om naar te kijken. Ook daar roepen ze door elkaar maar het 'Hear Hear' voor instemming en gemopper als je het er niet mee eens bent dat hoort daar gewoon. Grove beledigingen worden in de kiem gesmoord en het is daar leuk om naar te kijken.

En ja de afgelopen dagen waren misschien wel komisch maar tragi-komisch dan toch eigenlijk. Het komische was meer de filmpjes die daarna gemaakt werden: de remixen die mensen ervan gemaakt hebben. Maar tragisch is het. Ze hebben daar in Den Haag zou je denken toch wel wat beters te doen dan de gek uit hangen! (dat gezegd hebbende, deze filmpjes zijn hilarisch!)

© KH6 comments:

Christiaan said...

Precies! Slapstick ten top. Zelfs het respect naar elkaar in de Tweede Kamer is weg. En deze regering moet ons door de economische crisis heen helpen? Als het zo doorgaat, dan kunnen Nederland volgend jaar naar de stembus.

hanneke said...

ik vind het heel erg, wat er nu gebeurt.
we staan als land gewoon te kakken en net wat je zegt: wat dacht je van de voorbeeldfunctie.
volgende week zeggen leerlingen tegen hun leraren ook dat ze normaal moeten doen, dat mag toch??
maar wie grijpt er in?
de aanhang van Wilders vindt het prachtig en je zult zien dat deze partij alleen maar groter wordt.stel je voor: Wilders als MP.
ik denk dat ik naar belgië verhuis, hebben ze geen regering, maar ook geen wilders.

hanneke said...

ik zag dat je weblog er ook weer is, met de nodige fouten...maar toch.
heb jij alle verhalen nog? de mijne gaan maar terug tot juni :S

Kati said...

@Hanneke, Zo te zien heb ik alles nog, maar ik denk er hard over om alles te kopiëren naar hier en weblog op te doeken! Dit werkt veel prettiger, daar kun je niet eens een normaal lettertype zelf bepalen! Of de achtergrond of header!

Naar België? Tja, zonder regering schijnen zij t best goed te doen! :)

@Chris, Henk en Ingrid kunnen blij zijn.

Daan (Dan) said...

denk dat ze helaas als volksvertegenwoordiging dus wel iets vertegenwoordigen van dit volk - ik kom met enige regelmaat Henken en Ingrids tegen die het meer dan eens zijn met 'de heer' wilders... Godsiemikkie toch.... de manier waarop er weinig respect blijkt te zijn voor anderen, voor mensen met een andere mening of een andere manier van leven - moslim of niet... wet niet of het typisch westers is of nederlands of wat dan ook, maar ik wordt er niet blij van...

Kati said...

@Daan, dus jij weet wel wie Henk en Ingrid zijn? ;)