Monday 3 May 2021

Ommetje

 




Sinds twee maanden of zo zijn wij nu elke dag een Ommetje aan het lopen, meestal zo'n 20 minuten vaker langer. Ik merk dat ik er baat bij heb; niet meer zo stroef in mijn heupen bijvoorbeeld. Het liep dan ook wel de spuigaten uit. Ondanks dat wij allebei in Corona-tijd zijn blijven werken, van en naar het werk fietsen, het mocht wel wat meer qua beweging. Met de Ommetje app heb je een soort van stok achter de deur dat je die dag nog een wandeling moet maken. Het hoeft niet eens lang te zijn ook, maar op een gegeven moment kun en wil je wel meer. En dat is fijn. 

Het is van de Hersenstichting en het is een soort van puntensysteem al doe je het daar feitelijk niet voor, maar het is wel leuk.

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. En je kunt de Hersenstichting ermee steunen. 

No comments: