Skip to main content

Art on Friday; British Pop Art

Although the term Pop art is usually associated with the work of artists working in New York in the 1960s such as Andy Warhol and Roy Lichtenstein, the movement actually found its earliest voice in Britain a decade earlier. Still recovering from World War II, with a bankrupt population dependent on rations, the nation's artists looked west to the new consumerist paradise being advertised in the prospering United States. British Pop art rose out of a strong outsider's perspective as it looked both longingly and critically, yet with a healthy sense of irony, at the new visual imagery arising from this far off dream where everything from toasters to cars to beauty creams were placed on colorful pedestals in the glossy pages of magazines or touted on television in the hands of long legged beauty queens.

Here are some examples of Britis Pop art 

Sir Eduardo Paolozzi-'I was a Rich Man's Plaything' 1947

Richard Hamilton- 'Just What Is It That Makes Today's Homes So Different, So Appealing?' 1956

Peter Blake-On the Balcony 1956-7

Patrick Caulfield- 'Greece Expiring on the Ruins of Missolonghi' 1963

Richard Hamilton-Fun House 1956

Gerald Laing-some works of his in one frame

Peter Blake-The Beatles Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band

© KH

Comments

Popular posts from this blog

Omgaan met je ex en grenzen stellen.

Vijf jaar geleden is het nu. Dat mijn toenmalige man hier uit dit huis trok. Als vrienden uit elkaar gingen we. Of zouden we gaan, want hoe gaat dat in de praktijk? Natuurlijk wilden we het beste voor de kinderen. Bij elkaar blijven was geen optie, dus dan 'the best next thing, vrienden blijven, op vriendschappelijke voet met elkaar blijven omgaan. In eerste instantie kreeg hij een huis op 10 minuten afstand en hadden we co-ouderschap wat inhield dat de jongens de ene week daar en de andere week hier waren. Wat uiteindelijk niet bleek te werken.

Uiteindelijk is hij 70 kilometer verderop gaan wonen. In het begin had ik, ondanks mijn nieuwe relatie, het er erg moeilijk mee. Het is niet niks, zo'n scheiding. Je bent tenslotte 21 jaar samen geweest waarvan 18 jaar getrouwd. Je rouwt over iemand die niet overleden is. Daarmee kun je het wel vergelijken. Loslaten was moeilijk. Ik mailde teveel, smste teveel en te vaak. Achteraf is dat logisch. Ik moest ineens alles wat hij ooit reg…

Quotes and Pics 7

© KH

Lief Dagboek,

“The truth is the kindest thing we can give folks in the end.”
― Harriet Beecher Stowe
Toen ik een jaar of negen was, kreeg ik een dagboek voor mijn verjaardag. Ik weet niet meer uit mijn hoofd van wie, maar dat staat vast wel in 1 van mijn foto-albums. Mijn vader was erg nauwkeurig met opschrijven in die tijd wie er waren, wat ik kreeg. Ik schreef er meteen in. De eerste dagboeken waren meer week-of maandboeken. Ik was dan ook nog maar negen. Wat had ik nou voor belangrijks te vertellen? Later toen ik wat ouder werd, kwamen de eerste verliefdheden. Ik kreeg 'verkering' en niet eens met de jongen waar ik al jaren zo gek op was maar met de 'next best thing'. Hij vroeg mij dus och waarom ook niet. Lang duurde dat dan ook niet. Nu ik erover nadenk: Ik was het alweer bijna vergeten.


En is dat niet de reden waarom dagboeken zo leuk zijn? De herinneringen die je nu nog terug kunt lezen? En denkt: Maar dat was ik alweer helemaal vergeten? Voor anderen minder interessant waar…