Skip to main content

Art on Friday; Sir Lawrence Alma-Tadema-Fries Museum

Yesterday we went to the Fries Museum where the Alma-Tadema exhibition is until Februari 2017. Lots of his paintings from all over the world including from private collections are being displayed in one place. It was wonderful to have a chance to see all those beautiful works in one place. We bought a book with the story of his life and with the gorgeous paintings and drawings inside as well.

So today some of my favourites;

No wonder the alarm went of when people took a closer look; private collection sold for $ 36 million!

The Finding of Moses


 A Coign of Vantage


The Roses of Heliogabalus

The story goes that the people are being suffocated in violet petals but Alma-Tadema used rose petals instead, however to refer and stay true to the original story he hid some violets under the table. 

Cherries

Unconscious Rivals

a Silent Greeting

You won't get a chance to see these to next to each other often, but now with the exhibition you can; © KH

Comments

ja hoor..... leeuwarden of all places..... en dan Assen overslaan, foei !!!
;-)

xxx
Kati H said…
Daar kom je niet langs met de trein Mel... :D Die gaat tot Zwolle en dan overstappen op de trein naar Leeuwarden.

Popular posts from this blog

Omgaan met je ex en grenzen stellen.

Vijf jaar geleden is het nu. Dat mijn toenmalige man hier uit dit huis trok. Als vrienden uit elkaar gingen we. Of zouden we gaan, want hoe gaat dat in de praktijk? Natuurlijk wilden we het beste voor de kinderen. Bij elkaar blijven was geen optie, dus dan 'the best next thing, vrienden blijven, op vriendschappelijke voet met elkaar blijven omgaan. In eerste instantie kreeg hij een huis op 10 minuten afstand en hadden we co-ouderschap wat inhield dat de jongens de ene week daar en de andere week hier waren. Wat uiteindelijk niet bleek te werken.

Uiteindelijk is hij 70 kilometer verderop gaan wonen. In het begin had ik, ondanks mijn nieuwe relatie, het er erg moeilijk mee. Het is niet niks, zo'n scheiding. Je bent tenslotte 21 jaar samen geweest waarvan 18 jaar getrouwd. Je rouwt over iemand die niet overleden is. Daarmee kun je het wel vergelijken. Loslaten was moeilijk. Ik mailde teveel, smste teveel en te vaak. Achteraf is dat logisch. Ik moest ineens alles wat hij ooit reg…

Quotes and Pics 7

© KH

Lief Dagboek,

“The truth is the kindest thing we can give folks in the end.”
― Harriet Beecher Stowe
Toen ik een jaar of negen was, kreeg ik een dagboek voor mijn verjaardag. Ik weet niet meer uit mijn hoofd van wie, maar dat staat vast wel in 1 van mijn foto-albums. Mijn vader was erg nauwkeurig met opschrijven in die tijd wie er waren, wat ik kreeg. Ik schreef er meteen in. De eerste dagboeken waren meer week-of maandboeken. Ik was dan ook nog maar negen. Wat had ik nou voor belangrijks te vertellen? Later toen ik wat ouder werd, kwamen de eerste verliefdheden. Ik kreeg 'verkering' en niet eens met de jongen waar ik al jaren zo gek op was maar met de 'next best thing'. Hij vroeg mij dus och waarom ook niet. Lang duurde dat dan ook niet. Nu ik erover nadenk: Ik was het alweer bijna vergeten.


En is dat niet de reden waarom dagboeken zo leuk zijn? De herinneringen die je nu nog terug kunt lezen? En denkt: Maar dat was ik alweer helemaal vergeten? Voor anderen minder interessant waar…